Εκπαιδευτικά Προγράμματα Οκτωβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Οκτωβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Σαββατιάτικα Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023
Φεγγαράκι μου λαμπρό...

...θα' ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!». Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Ώρα έναρξης: 12:00 Διάρκεια: 70 λεπτά 

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 5-8 ετών

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023-Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία
Κόκκινη κλωστή δεμένη, με φως κι αρώματα λουσμένη...

...δωσ' της κλότσο να γυρίσει παραμύθια απ' τη Μικρασία ν' αρχινήσει. Να μας πει για βασιλιάδες, κόρες, γιους και αφεντάδες, δαχτυλίδια μαγικά, δράκοντες κι αερικά! Μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας θα ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, θα παίξουμε, θα εμπνευστούμε, θα χαρούμε...

*Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, βασισμένο στις έντυπες εκδόσεις του ΙΜΕ «Λαϊκά παραμύθια και παραμυθάδες από τη Μικρά Ασία: Πισιδία και Αλικαρνασσό»-«Το μαγικό δαχτυλίδι» και «Το καλό και το κακό κορίτσι».

Ώρα Έναρξης: 16:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023
«3...2...1...Εκτόξευση στο Διάστημα»

Τι θα έλεγες για ένα ταξίδι στο Διάστημα; Δεν είναι εύκολη υπόθεση! Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέλος του διαστημόπλοιου «ΙΜΕ Απόλλων», που θα εκτοξευθεί προσεχώς με προορισμό το Φεγγάρι, δεν έχεις παρά να έρθεις στην παρέα μας. Μια διαστημική περιπέτεια  μας περιμένει ανάμεσα σε αστερισμούς, κρατήρες, κομήτες και πεφταστέρια! Είσαστε έτοιμοι; Φύγαμε...

Ώρα έναρξης: 16:00 | Διάρκεια : 90 λεπτά 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
«Ο Αριστοφάνης προτείνει...Ειρήνη!»

Από την αρχαιότητα έως σήμερα τα λόγια του επίκαιρα...«Η Ειρήνη να φανεί και από τη σπηλιά να βγει...». Θα γνωρίσουμε τον σπουδαίο κωμικό ποιητή μέσα από το αντιπολεμικό του έργο «Ειρήνη».

Ώρα έναρξης: 16:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά

Ενα «Εκλογικό» camp για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 
ΕΚΛΟ-YES...ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

Τα σχολεία κλείνουν για τις εκλογές και ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τους μικρούς του φίλους με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πολυθεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις, τα παιδιά 5-12 ετών θα εκφραστούν, θα συνεργαστούν, θα ψυχαγωγηθούν και θα δημιουργήσουν.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με εντυπωσιακή διαδραστική προβολή στη «Θόλο», το Θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Ημερήσιο πρόγραμμα:
09:00-09:30 
Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:30-10:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων
10:30-11:00 Δεκατιανό σνακ 
11:00-13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων
13:30-14:00 Μεσημεριανό σνακ
14:00-15:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων 
15:00-15:30 Αναχώρηση

Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών με τους γονείς τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας (21 Οκτωβρίου)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 
«Με σκουπάκι και μυστρί...ξεκινά η Ανασκαφή»

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας και μεταμορφωνόμαστε σε αρχαιολόγους για μια μέρα! Πώς γίνεται, όμως, μία ανασκαφή; Τι αντικείμενα βρίσκουμε; Ποια εργαλεία θα χρειαστούμε για ν΄ανακαλύψουμε ευρήματα που κρύβονται, αιώνες τώρα, μέσα στο χώμα; Μικροί και μεγάλοι θα πραγματοποιήσουμε τη δική μας ανασκαφή στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου». 

*Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, στα ειδικά διαμορφωμένα σκάμματα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του κτ. 9.

Ώρα έναρξης: 12:00 | Διάρκεια: 90 λεπτά 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
-Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email [email protected]
-Η ηλεκτρονική προπώληση θα ανοίξει σύντομ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.