Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους.

 Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023
Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά!
Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους! Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να ζεις; Ελά να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023
Ίχνη, Πέτρα, Πηλός, Φωτιά...όλοι μέσα στην προϊστορική σπηλιά.
Δύο άνθρωποι από την προϊστορική εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά, όπως η πέτρα κι ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023
Μια φορά κι ένα καιρό στο Μπαλισιγκούν...
...στο νησί, όπου ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου μια μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν! Πόσο τυχεροί ήταν! Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τι θα λέγατε να ταξιδέψουμε ως το Μπαλισιγκούν και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια τους;

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023
Πάιζοντας με τις αισθήσεις...
Γεύση, όσφρηση, αφή, όραση κι ακοή. Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μια-μια και τις πέντε, παίζοντας! 

Διάρκεια: 70 λεπτά

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο!
Μια βόλτα σε ένα δάσος...κάποιε παράξενες συναντήσεις...μια συνωμοσία...ένα φίλτρο που περιμένει να φτιαχτεί! Γιατί όμως λείπει το τελευταίο συστατικό της συνταγής. Και ποιος κρύβεται πίσω από αυτό; Ελάτε να λύσουμε το μυστήριο και να μάθουμε τα μυστικά των μαγικών φίλτρων και των μάγων του παρελθόντος.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023
Εύρυκα! από το Α(ρχιμήδης) μέχρι το Π(άρκο της Επιστήμης).

Κάπου ανάμεσα στο σήμερα και το χθες, μέσα σε μία μαύρη τρύπα...παγιδευμένα αντικείμενα μας οδηγούν σε ένα επιστημονικό πάρκο γεμάτο μηχανές και εφευρέσεις του Αρχιμήδη. Θα εντοπίσουμε με τη βοήθειά τους τα γρανάζια της γνώσης που χρειάζονται, ώστε να συναρμολογήσουμε τη χρονομηχανή μας και να επιστρέψουμε στο 2023;

*Μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εντός της έκθεσης «Πάρκο της Επιστήμης», που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο».

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023
Τάλως το αρχαιότερο ρομπότ του Κόσμου

Ο Τάλως, το πρώτο ρομπότ που κατασκεύασε ο Ήφαιστος, μας προσκάλει να ταξιδέψουμε ως το νησί της Κρήτης για να τον γνωρίσουμε. Ελάτα να επειβιβαστούμε στην Αργώ του «Ελληνικού Κόσμου» και να ξεκινήσουμε παρέα ένα φανταστικό ταξίδι στη θάλλασα, γεμάτο απρόοπτα! Θα τα καταφέρουμε άραγε;

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Pop art...μια πολύχρωμη περιπέτεια.
Τι κοινό έχουν τα κόμικς και οι μπανάνες; Οι βούλες και τα πολύχρωμα πορτρέτα; Καλλιτέχνες, όπως ο Άντυ και ο Κιθ έχουν την απάντηση και μας καλούν να ζήσουμε μαζί τους μια πολύχρωμη περιπέτεια: Είμαστε έτοιμοι;

Διάρκεια; 90 λεπτά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

-Ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη των εκπαιδευτικών προφραμμάτων
-Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: [email protected] 
-Ηλεκτρονική προπώληση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.