Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2022 στον Ελληνικό Κόσμο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Νοεμβρίου 2022 στον Ελληνικό Κόσμο

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στον Ελληνικό Κόσμο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, από το Τμήμα των Μουσειοπαιδαγωγών τον Νοέμβριο είναι εμπλουτισμένα με το ολοκαίνουριο πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη, με φως κι αρώματα λουσμένη», ένα οικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, εμπνευσμένο από τις έντυπες εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού: «Λαϊκά παραμύθια και παραμυθάδες από τη Μικρά Ασία: Πισιδία και Αλικαρνασσό», «Το μαγικό δαχτυλίδι» και «Το καλό και το κακό κορίτσι».

Αναλυτικά όλα τα προγράμματα: 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-5 ετών με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
«Φεγγαράκι μου λαμπρό…
...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη Σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια. Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!

Σάββατο 12 Νοεμβρίου
«Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και  ξεγνοιασιά….ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της  ΙΜΕοχώρας,  τα τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης  ο  Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου
«Μια φορά κι έναν καιρό στο Mπαλισιγκούν…»
(Νέο Πρόγραμμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων)

Στο νησί ζούσαν μόνο ζώα και δεν είχαν πατήσει ποτέ το πόδι τους οι άνθρωποι. Ώσπου, μία μέρα οι άνθρωποι το ανακάλυψαν!  Πόσο τυχεροί ήταν. Είναι, όμως, τυχερά και τα ζώα που συνάντησαν τους ανθρώπους; Τα παιδιά θα ταξιδέψουν ως το Μπαλισιγκούν και θα δουν τον κόσμο μέσα από τα μάτια των ζώων! 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου
«Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον. Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι κι εμείς, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουμε τη "δύναμή"  μας μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)
* Ώρα έναρξης: 12:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
* Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12:00-13:10)
* Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8€/παιδί, 4€/ενήλικας-συνοδός
* Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
* Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών, κάθε Κυριακή

Κυριακή 6 Νοεμβρίου
«Στα ίχνη του Οδυσσέα»

Ταξίδι, περιπέτειες, απρόσμενες συναντήσεις, αγαπημένα πρόσωπα αλλά και εχθροί είναι μόνο μερικά από αυτά που θα μας διηγηθεί ο πολυμήχανος Οδυσσέας για τη ζωή του. Τα ίχνη του προκαλούν τα παιδιά να τον ακολουθήσουν! 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου
«Φουρτούνες στον Όλυμπο»

Συναγερμός σήμανε στον Όλυμπο! Ο Ποσειδώνας και η Αθηνά τσακώνονται, πιο πέρα η Ήρα με την Αφροδίτη… να’ σου και ο Απόλλωνας με τον Ερμή! Μα πού είναι ο Δίας να επαναφέρει την τάξη;  Παιδιά, θα βοηθήσετε τους θεούς να λύσουν τις διαφορές τους;

Κυριακή 20 Νοεμβρίου
«Παρέα με τον Αίσωπο»

Ένας παραμυθάς διαφορετικός από τους άλλους. Με τις ιστορίες του μας ταξιδεύει και μας διασκεδάζει, μα πάνω απ’ όλα μας διδάσκει. Ζώα, έντομα και φύση ζωντανεύουν και με τους μύθους του Αισώπου, μαγεύουν τα παιδιά.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου
«Κόκκινη κλωστή δεμένη, με φως κι αρώματα λουσμένη... 
… δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθια απ ΄τη Μικρασία ν’ αρχινίσει.»

Να μας πει για βασιλιάδες, κόρες, γιους και αφεντάδες, δαχτυλίδια μαγικά, δράκοντες κι αερικά! Μικροί και μεγαλύτεροι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών, θα παίξουν, θα εμπνευστούν, θα χαρούν…

Οικογενειακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, βασισμένο στις έντυπες εκδόσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού: «Λαϊκά παραμύθια και παραμυθάδες από τη Μικρά Ασία: Πισιδία και Αλικαρνασσό» -«Το μαγικό δαχτυλίδι» και «Το καλό και το κακό κορίτσι».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Για παιδιά 5-8 ετών
* Ώρα έναρξης: 16:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
* Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
* Κόστος συμμετοχής: 8,50
* Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
* Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.