Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση | Μάιος 2022

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση | Μάιος 2022

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζουν δυναμικά μέσα από μια πολυθεματική σειρά εργαστηρίων γεμάτα εκπλήξεις. Το Ίδρυμα Ωνάση δημιουργεί και μοιράζεται διαρκώς με όλους, καινούρια παιδαγωγικά εργαλεία και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε υβριδική και φυσική μορφή, με στόχο να αναδιαμορφώσει το περιεχόμενο, να εξελίξει αλλά και να επιμορφώσει. Ανακαλύψτε τον μοναδικό κόσμο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, σήμερα. Αναλυτικότερα: 

Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα
Πέμπτη 12.05.22 | 10:30 - 12:30

Η Χάρτα του Ρήγα γίνεται αφορμή για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων, αποκρυπτογράφησης, ζωγραφικής και ιστορίας. Μέσα από το πρόγραμμα θα ανακαλύψετε τα μυστικά ενός χάρτη που φτιάχτηκε για να ξεκινήσει η Επανάσταση του 1821.
Ο Ρήγας Βελεστινλής, αυτός που έγραψε τον «Θούριο» ύμνο και προετοίμασε τους Έλληνες για την Επανάσταση του 1821, κατάφερε έξυπνα να «κρύψει» το όνειρό του για μια Ελλάδα ανεξάρτητη μέσα σε έναν χάρτη. Με αφορμή ένα αντίτυπο της Χάρτας της Ελλάδας που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, οι μαθητές θα λύσουν γρίφους και θα αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα που ήθελε να μεταφέρει ο Ρήγας στους υπόδουλους Έλληνες. Τα παιδιά θα ταξιδέψουν μέσα στον χάρτη, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη άγνωστες ιστορίες νομισμάτων, αρχαίων μνημείων, ιστορικών μαχών, μυθικών ηρώων, βασιλιάδων και φιλοσόφων, και θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα γεμάτα νόημα δικά τους σύμβολα.

* Απευθύνεται σε μαθητές: Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού
* Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή ΕΔΩ.
* Διάρκεια: 1 ώρα & 30 λεπτά.
* Χώρος: διαδικτυακά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας
* Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Μηδενίζοντας το Πλαστικό
Οι νέες γενιές σκέφτονται και σχεδιάζουν μια εναλλακτική καταναλωτική εμπειρία

Σάββατο 14.05.2022
1ο εργαστήριο: 10.00 – 11.30
2ο εργαστήριο: 12.00 – 13.30
Σημειώνεται ότι κάθε παιδί (με τον γονέα του) μπορεί να λάβει μέρος σε ένα εκ των δύο εργαστηρίων.

Οι πλαστικές συσκευασίες με λίγη φαντασία και μια νέα, βιώσιμη προσέγγιση μπορούν να αποκτήσουν χίλιες και μία νέες χρήσεις. Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο τα παιδιά θα μάθουν να φτιάχνουν το δικό τους βιοπλαστικό από καλαμπόκι στο σπίτι, βίγκαν δέρμα από κομπούχα αλλά και εδώδιμα κουτάλια και μαχαιροπήρουνα από ζύμη σιταριού. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν, θα σκεφτούν και θα σχεδιάσουν μια νέα, βιώσιμη προσέγγιση στα καταναλωτικά αγαθά, τις συσκευασίες και τα αντικείμενα μίας χρήσης. Μια μεγάλη ποσότητα της ρύπανσης από απόβλητα στους ωκεανούς αφορά συσκευασίες καταναλωτικών αγαθών και πλαστικά μίας χρήσης. Σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης της επικοινωνίας του προβλήματος (η οποία ήδη περιλαμβάνει τη χρήση περισυλλεχθέντων θαλάσσιων αποβλήτων σε μια πρόταση βιώσιμου σχεδιασμού), αυτό το αυτοσχέδιο εργαστήριο θα προσπαθήσει να στοχεύσει στην πηγή του προβλήματος των πλαστικών.

Μέρος της έκθεσης Weather Engines

* Απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, μετά από διαδικτυακή εγγραφή ΕΔΩΘα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
* Χώρος: BCA College Λεωφ. Αλεξάνδρας 205, Αθήνα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.