Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση για παιδιά και εφήβους | 1/2020-2/2020

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ιδρύματος Ωνάση για παιδιά και εφήβους | 1/2020-2/2020

Tα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020, μας ταξιδεύουν στον χρόνο μέσα από τη Χάρτα του Ρήγα, ανοίγουν τον δρόμο προς την ψηφιακή τέχνη, ενώνουν τη Βηρυτό με την Αθήνα μέσα από βίντεο και ηχογραφήσεις, μας προετοιμάζουν για το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη, και προσκαλούν μελετητές, ερευνητές και φοιτητές να πάρουν μέρος στα εργαστήρια του Αρχείου Καβάφη.

Ζωγραφήγηση: Ταξιδεύοντας με τα σύμβολα και τους μύθους της Χάρτας του Ρήγα
Για παιδιά 6-9 ετών
'Ενα εργαστήριο-ταξίδι στον χρόνο, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν σύμβολα ανάμεσα σε αρχαία μνημεία, ιστορικές μάχες και μυθολογικούς ήρωες. Ακολουθώντας μια χρωματιστή γραμμή πάνω σε έναν παλιό χάρτη που βρέθηκε στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, τα παιδιά ανακαλύπτουν σύμβολα ανάμεσα σε αρχαία μνημεία, ιστορικές μάχες και μυθολογικούς ήρωες, ενώ θα λύσουν γρίφους με σκοπό να βρουν μηνύματα που έχουν κρυφτεί εκεί από έναν πρωταγωνιστή της ελληνικής Επανάστασης του 1821, τον Ρήγα Βελεστινλή. Η γραμμή αυτή θα αλλάξει πολλές φορές πορεία, για να καταλήξει σε ένα δικό της σημείο. Σε αυτή τη Ζωγραφήγηση, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τις δικές τους γραμμές σχεδιάζοντας τα σύμβολα που τα εντυπωσίασαν περισσότερο.

Συγγραφέας και εικονογράφος: Λήδα Βαρβαρούση
Ημερομηνία: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
Ώρες: 11:00-13:00
Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)
Κόστος: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ. 210 3713000 | E-mail: [email protected]

Η δική μου Βηρυτός
Για εφήβους 13-17 ετών
Ένα εργαστήριο που εμπνέεται από μυθικούς τόπους και συνδέει το πειραματικό σινεμά με το ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης, για να δημιουργήσει μια φανταστική πόλη που συνδέει την Αθήνα με τη Βηρυτό. Έφηβοι κινηματογραφούν και ηχογραφούν τις αναμνήσεις των ανθρώπων της λιβανέζικης κοινότητας που μένουν πια στην Αθήνα και δημιουργούν έναν καινούριο χάρτη της πόλης, που θα ζωντανεύει με ηχητικές, κινηματογραφικές και 360 video αφηγήσεις.

Σκηνοθέτης: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος | Σκηνοθέτρια: Oliwia Twardowska
Ημερομηνίες: Τις Παρασκευές, 10, 17, 24 & 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου και 6, 13, 20 & 27 Μαρτίου 2020
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 213 017 8002 | E-mail: [email protected]

Διαχείριση απορριμμάτων: φτιάχνοντας έξυπνους κάδους ανακύκλωσης
Για εφήβους 13-16 ετών
Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, οι έφηβοι χωρίζονται σε πολίτες που πετάνε σκουπίδια στον κάδο και σε εργαζόμενους στην υπηρεσία διαχείρισης απορριμμάτων. Σε μια πόλη όλα συνδέονται, όπως η κατανάλωση των αγαθών με τη διαχείριση των απορριμάτων. Σε αυτό το εργαστήριο, οι έφηβοι φτιάχνουν μια εικονική γειτονιά και τοποθετούν σε αυτήν πέντε έξυπνους κάδους ανακύκλωσης, τους οποίους κατασκευάζουν με χαρτόνι, κόλλες, ψαλίδια και ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως αισθητήρες, microcontrollers και leds.

Μηχανικός ρομποτικής, ιδρυτής Robotixlab: Αντώνης Κάνουρας
Ημερομηνίες: Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: T: 213 017 8002 | E-mail: [email protected]

Θόρυβος στη γειτονιά
Για εφήβους 13-16 ετών
Δεν είναι όλοι οι θόρυβοι ευχάριστοι, μελωδικοί ή ενδιαφέροντες, σαν φίλοι που έχουν καιρό να πουν τα νέα τους. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, η φασαρία μπορεί να διαταράξει το περιβάλλον και να το ρυπάνει επηρεάζοντας πολύ την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Έφηβοι που ενδιαφέρονται για την έννοια του ήχου, που θέλουν να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο η ρομποτική μπορεί με απλούς τρόπους να ομορφύνει τη ζωή τους και εκτιμούν την ησυχία και την ηρεμία όσο και μία συναυλία, κάνουν τη Στέγη γειτονιά τους για δύο ημέρες. Τεχνολογία, ομαδικότητα, λίγη καθοδήγηση και λίγη έμπνευση κάνουν αυτό το διαδραστικό παιχνίδι-εργαστήριο μια εμπειρία που δεν θα αλλάξει μόνο το Σαββατοκύριακό, αλλά και τη γειτονιά.

Μηχανικός ρομποτικής, ιδρυτής Robotixlab: Αντώνης Κάνουρας
Ημερομηνίες: Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τ: 213 017 8002 | E-mail: [email protected]

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.