Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από το Victoria Square Project

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από το Victoria Square Project

Το Victoria Square Project διοργανώνει τον Σεπτέμβριο 2021 ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ενημερωτικές συναντήσεις στην Ελπίδος 13, στην πλατεία Βικτωρίας και άλλες πλατείες της γειτονιάς μας. Αναλυτικότερα:

Πάμε πλατεία;
Για παιδιά 6-12 ετών
18, 25 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2021

Μέσα από παιχνίδια, γρίφους και κατασκευές τα παιδιά θα ανακαλύψουν τρεις πλατείες της 6ης Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας. Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, την πλατεία Πρωτομαγιάς και τη Φωκίωνος Νέγρη θα πραγματοποιηθούν έξι εργαστήρια, δύο σε κάθε πλατεία με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον δημόσιο χώρο και πιο συγκεκριμένα με την έννοια της πλατείας και τις ιστορίες της. Θα μάθουν περισσότερα για την πόλη μας, τις ιστορίες και τα μυστικά της και θα σχεδιάσουν την ιδανική τους πλατεία.
Μέσω της παρατήρησης, της συνδημιουργίας και φυσικά της εξερεύνησης, θα προσεγγίσουν τόσο τα αρχιτεκτονικά στοιχεία κάθε πλατείας όσο και τον κοινωνικό χαρακτήρα της περιοχής. Στη συνέχεια τα παιδιά θα κατασκευάσουν σε μακέτα τη δική τους καλλιτεχνική παρέμβαση, που θα εκφράζει την άποψή τους σε σχέση με τον δημόσιο χώρο, τον τρόπο που τον φαντάζονται ιδανικά σχεδιασμένο, αλλά και τους κανόνες με τους οποίους μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με τους γείτονές μας σε αυτές.
Πρόγραμμα
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Κυψέλης | Σάββατο, 18/9
Πλατεία Πρωτομαγιάς | Σάββατο 25/9
Θεατράκι Φωκίωνος Νέγρη | Σάββατο 2/10

Ώρες: 18:00 - 20:00
* Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
* Πληροφορίες: education@victoriasquareproject.gr

Οι Εποχές στην Τέχνη 
Για παιδιά 4-12 ετών
Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2021

Το εικαστικό εργαστήριο Οι Εποχές στην Τέχνη καλοσωρίζει παιδιά 4-12 ετών στο νέο έτος εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο 2021. Για εννέα εβδομάδες τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα συνδεθούν με καλλιτέχνες σύγχρονους αλλά και παλαιότερους, οι οποίοι σε έργα τους τίμησαν με διαφορετικούς τρόπους τις εποχές του καλοκαιριού, του φθινοπώρου και του χειμώνα. Τα παιδιά θα αναμετρηθούν με τη ροή των εποχών και τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και με το πώς αυτά έχουν αποτυπωθεί στη τέχνη. Σημαντικό κομμάτι του προγράμματος θα είναι και η ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον και τη Γη. Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να παρατηρήσουν την εξέλιξη της τέχνης μέσω μιας απλής και γνωστής σε αυτούς θεματικής: τη ροή των εποχών και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και τον χειμώνα. Όσο θα προχωράνε οι εβδομάδες του προγράμματος, θα ρέουν και οι εποχές, έτσι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την κάθε μετάβαση στην τέχνη και στην ίδια τη φύση και συγχρόνως να ευαισθητοποιηθούν με διαφορετικά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Πρόγραμμα
(To) Καλοκαίρι 
Από 22/09 έως 8/10 
Κάθε Τετάρτη (22 & 29/09, 6/10) 17:30/19:00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.