Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκης

Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκης

Αντιμετωπίζοντας σύγχρονες προκλήσεις στην προεφηβεία και εφηβεία | Για ενήλικες
Τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν τα νεαρά παιδιά τους για να αντιμετωπίσουν την προκλητική ηλικία της εφηβείας, ιδιαίτερα στην εποχή μας με τις σύγχρονες προκλήσεις και δοκιμασίες. Με την Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed. M. A., Harvard University, Συμβουλευτική Ψυχολογός-Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων.

13 Μαΐου 2024
Α' μέρος: Τρόποι καλλιέργειας των «μαγικών» 4α: αυτογνωσία, αυτοσεβασμός, αυτοφροντίδα και αυτοπεποίθηση για την ισορροπημένη ζωή και εξέλιξη των εφήβων και των γονέων. Οι ισορροπημένοι και ευτυχισμένοι γονείς έχουν ισορροπία και ευτυχισμένα παιδιά.

Δευτέρα, 18:00-20:00
Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/antimetopizontas-sygchrones-
prokliseis-stin-proefiveia-kai-efiveia-gia-enilikes/

Μύθος και Μεταμόρφωση στην Όπερα | Για ενήλικες 
Ο κύκλος Μύθος και Μεταμόρφωση στην Όπερα επανέρχεται με νέα έργα των Γκλούκ, Μότσαρτ και Βάγκνερ για μια εισαγωγή στη μυσταγωγία της μουσικής, που αυτή αφορά επικεντρώνεται στους Μύθους των Βόρειων. Σε αυτή τη σειρά μαθημάτων παρουσιάζονται και αναλύονται υποθέσεις και χαρακτήρες από τις όπερες Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, Ο μαγικός Αυλός του Μότσαρτ, Ιφιγένεια εν Ταύροις και Άλκηστις του Γκλούκ, Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν και Παρσιφάλ του Βάγκνερ και αποκωδικοποιούνται, μέσω της μουσικής, οι μύθοι και οι γρίφοι τους. Πώς οι ήρωες αυτοί έρχονται στο σήμερα και γιατί μας αφορούν: Με τη σοπράνο και θεατρολόγο Κάτια Πάσχου.
14, 21, 28 Μαΐου, 4 Ιουνίου 2024
Τρίτη, 18:00-20:00

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/mythos-kai-metamorfosi-stin-
opera-gia-enilikes-2/

Εικαστική εκπαίδευση παιδιών, τμήμα ενηλίκων | Για ενήλικες
Πώς μπορούμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών που μεγαλώνουν στην εποχή της εικόνας λίγων δευτερολέπτων; Πώς προσεγγίζουμε την τέχνη με σεβασμό και πώς μιλάμε για αυτή; Στο παρόν πρόγραμμα ζωγραφιζουμε, κατασκευάζουμε και δουλεύουμε σαν εκπαιδευτικοί και σαν παιδιά. Βλέπουμε τα βήματα και τις εργασίες που μπορούμε να κάνουμε σε μια σχολική τάξη, αποφεύγοντας κοινότυπες διαδικασίες, και γινόμαστε οι εκπαιδευτικοί που θα θέλαμε να είχαμε και εμείς όταν είμασταν παιδιά. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, εικαστικούς παιδαγωγούς και σε ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και τα παιδιά. Με την εικαστικό Άρτεμις Ohta Κατσαμπάνη.
15, 22, 29 Μαΐου, 5 Ιουνίου 2024
Τετάρτη, 18:00-20:00

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/eikastiki-ekpaideysi-paidion-tmima-
enilikon-gia-enilikes/

Workshops Κεραμικής | Για ενήλικες
Τεχνική Kurinuki

Τα κεραμικά κατασκευάζονται με την παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του Kurinuki, όπου το κεραμικό διαμορφώνεται μέσα από τυχαία και αυθόρμητα κοψίματα. Η τεχνική Kurinuki ξεκινά με ένα τραχύ κομμάτι πηλού. Χέρια και απλά εργαλεία σκαλίσματος χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του βασικού σχήματος. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται από τα σμάλτα που χρισιμοποιούμε για τη διακόσμησή του. Με τον εικαστικό Γιώργο Τσεριώνη.
24 Μαΐου 2024
Παρασκευή, 18:00-21:30

Περισσότερες πληροφορίες στο https://thf.gr/el/events/workshops-keramikis-gia-enilikes-5/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.