Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2023 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Εκπαιδευτικά προγράμματα Απριλίου 2023 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα Σαββατοκύριακα...μικροί μεγάλοι στο Μουσείο

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στις 24/3, 10:00 π.μ.

Στην καρδιά της άνοιξης, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα εργαστήριά μας γεμίζουν με μουσική, λουλούδια και χρώματα! Θα ανακαλύψουμε πως κατασκευάζονταν τα κινέζικα παραδοσιακά όργανα και θα φτιάξουμε τα δικά μας. Θα ταξιδέψουμε στην Ιταλία του 16ου αι., στην εποχή της Αναγέννησης και θα μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας. Τέλος, θα εστιάσουμε στον συμβολισμό και στην κοινωνική μας ταυτότητα, ανακαλύπτοντας πως η ποίηση μπορεί να αποτυπωθεί στα έργα μας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, Στρατηγικού Συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Raycap, Υποστηρικτή των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου.

Για παιδιά και γονείς 2-4 ετών

Περπατώ, περπατώ μες στο δάσος...

«Το κουτί της φύσης»
Σάββατο 1/4, 11:00-13:00
Κυριακή 2/4, 11:30-13:30
Σάββατο 22/4, 11:00-13:00
Κυριακή 23/4, 11:30-13:30
(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Στην καρδιά της άνοιξης το εργαστήριό μας γεμίζει με μουσική, λουλούδια και χρώματα. Γονείς και παιδιά φέρνουν τα αγαπημένα τους λουλούδια και υλικά από τη φύση (πετρούλες, ξυλάκια και άλλα) για να φτιάξουν ένα κουτί γεμάτο άνοιξη. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των γονιών, ξεχωρίζουν τα χρώματα, τις υφές και τα υλικά και τα τοποθετούν έτσι, ωστέ να δημιουργήσουν μια σύνθεση μοναδική που θα μπει στο κουτί. Στο τέλος, όλοι μαζί γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης με χορό και τραγούδια.
Ελάτε να γιορτάσουμε με μια συμφωνία της Άνοιξης!
Μπορείτε να φέρετε λουλούδια που θα κόψετε από τον κήπο ή τη βεράντα σας, καθώς και πέτρες και ξυλάκια που θα βρείτε στο πάρκο και την παιδική χαρά.
Υ.Γ. Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την Παιδαγωγό Ματίνα Μπακρατσά
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 12

Για παιδιά 4-6 ετών

Ταξίδι με τις τέχνες σε όλο τον κόσμο

«Μουσική-Κίνα»

Σάββατο 8/4, 11:00-13:00
Κυριακή 9/4, 11:30-13:30
Κυριακή 9/4, 14:30-16:30
Σάββατο 22/4, 14:00-16:00
(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Σε αυτό το εργαστήριο θα ανέβουμε στον χρυσό μας δράκο και θα προσγειωθούμε στις αυτοκρατορικές αυλές της Κίνας. Εκεί, θα νιώσουμε να μας συνεπαίρνει η παραδοσιακή μουσική που ακούγεται μέσα από τα κτίρια. Ο ήχος του erhy, του dizi, του guqin, του gu και άλλων κινέζικων μουσικών οργάνων έρχεται στα αυτιά μας, τόσο διαφορετικός. Αφού ακούσουμε έναν κινέζικο θρύλο, σειρά έχει η μουσική που θα δημιουργήσουμε μόνοι μας. Θα ανακαλύψουμε πως κατασκευάζονταν τα κινέζικα παραδοσιακά μουσικά όργανα και θα φτιάξουμε τα δικά μας με πρωτότυπα υλικά. Στο τέλος, όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε μια μουσική σύνθεση με τα μουσικά όργανα που κατασκευάσαμε για να την παρουσιάσουμε στους γονείς!
Ελάτε να γιορτάσουμε τη χρονιά του λαγού!
Υ.Γ. 1: Προτείνουμε τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!
Υ.Γ. 2: Το εργαστήριο προορίζεται για παιδιά χωρίς συνοδό. Οι γονείς μπορούν να παρευρεθούν μόνο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο τέλος του εργαστηρίου.

Με την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την Παιδαγωγό Φωτεινή Γκουντοπούλου
Μόνο για ελληνόφωνα παιδιά
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15

Για παιδιά 7-10 ετών 
Ταυτότητα

«Shirin Neshat-Κοινωνική ταυτότητα»

Σάββατο 1/4, 11:00-13:00
Κυριακή 2/4, 11:30-13:30
Σάββατο 8/4, 11:00-13:00
(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Η Shirin Neshat φωτογραφίζει γυναίκες του Ιράν και πάνω στις φωτογραφίες τους γράφει ποιήματα γραμμένα από την πιο διάσημη ποιήτρια της χώρας της. Τα μηνύματα που θέλει να περάσει στον θεατή είναι πολλά, κυρίως όμως μας δείχνει την ταυτότητά της, μέσα από τη δύναμη των γυναικών. Σε αυτό το εργαστήριο θα εστιάσουμε στον συμβολισμό και στην κοινωνική μας ταυτότητα, ανακαλύπτοντας πώς η ποίηση μπορεί να αποτυπωθεί στα έργα μας.
Υ.Γ. Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί θα λερωθούμε!

Με την Εικαστικό-Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου και την Παιδαγωγό Μάγδα Αθανασίου
Μέγιστος αριθμός ατόμων: 15

Για παιδιά 7-10 ετών

Ταυτότητα

«Giuseppe Arcimboldo-Μεταμορφώσεις»

Κυριακή 9/4, 11:30-13:30
Σάββατο 22/4, 11:00-13:00
Κυριακή 23/4, 11:30-13:30
(επανάληψη του ίδιου εργαστηρίου)

Κάποιοι διατροφολόγοι λένε ότι είμαστε ό,τι τρώμε!
Άραγε αυτό να είχε στο μυαλό του ο Giuseppe Arcimboldo όταν έφτιαχνε τα διάσημα πορτραίτα του από φρούτα και λαχανικά; Ελάτε να ταξιδέψουμε στην Ιταλία του 16ου αι., στην εποχή της Αναγέννησης και να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας μέσα από τις διατροφικές μας επιλογές.
Υ.Γ. Τα παιδιά να φορέσουν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Με την Εικαστικό-Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου 
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 15

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 
Τ: 210 7228321-3 
Πληροφορίες: Τ. 210 7294220, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-13:00
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.