Εκδήλωση «Κύματα» | Το Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει τη "Νύχτα Πολιτισμού 2019"!

Εκδήλωση «Κύματα» | Το Μουσείο Κοτσανά γιορτάζει τη "Νύχτα Πολιτισμού 2019"!

Το Μουσείο Κοτσανά, μέλος του Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, συμμετέχει στον εορτασμό της «Νύχτας Πολιτισμού 2019»  και διοργανώνει μια εκδήλωση-έκπληξη. Μια γιορτή του πολιτισμού και της δημιουργικότητας.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε κύματα μέσα σε ένα μουσείο; Μπορεί ο ηλεκτρισμός να ταξιδέψει με κύματα και να καλύψει αποστάσεις χωρίς καλώδια;

Ο ήχος ταξιδεύει με κύματα. Είναι ενέργεια. Δε μπορούμε να τον δούμε αλλά μπορούμε να τον αισθανθούμε. Μέσα από μια διαδρομή στο χρόνο, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα ταξίδια του ήχου και του ηλεκτρισμού, από την κιθάρα του Απόλλωνα και την ομηρική φόρμιγγα μέχρι τις ευφυείς και πρωτοποριακές ηλεκτρικές εφευρέσεις του Nikola Tesla! Θα περπατήσουν σε ένα διαδραστικό μονοπάτι στις εκθέσεις: «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» & «Νίκολα Τέσλα - Ο Άνθρωπος από το Μέλλον» και θα προσπαθήσουν να συνδέσουν τα κύματα του ήχου με αυτά του ηλεκτρισμού.

Ώρες διεξαγωγής: 18:30 & 19:30  
Διάρκεια:  60’ 
Επικοινωνία: 211 411 0044 | Ε: info@kotsanas.com

Πληροφορίες για τη Νύχτα Πολιτισμού 2019
Η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός. Νύχτα αφιερωμένη στους 55+ … και όχι μόνο! Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πόλη γιορτάζει τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Ο Δήμος Αθηναίων και το Athens Culture Net - Δίκτυο Πολιτισμού δήμου Αθηναίων, καλούν κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που ενεργοποιούν το νέο, δυναμικό κοινό των 55+ και φωτίζουν τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Παράλληλα, είναι μια πρόσκληση ανοιχτή σε όλες και όλους, γιατί ο πολιτισμός για το δήμο της Αθήνας δεν έχει ηλικιακά ή τοπικά σύνορα ούτε ταμπέλες, είναι απεριόριστος και προσβάσιμος στον κάθε πολίτη.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.