Εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες από το Ίδρυμα Ωνάση

Εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες από το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση προτείνει σε μικρούς και μεγάλους εκδηλώσεις-διαδρομές στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και της μουσικής. Αναλυτικότερα:

Τι μυστικά κρύβει η πόλη; Ανακάλυψε την αρχιτεκτονική στις γειτονιές της Αθήνας
Σάββατα 1 & 8 Ιουνίου 2019 | 11:00-13:00

Για παιδιά 5 έως 8 ετών και τους γονείς τους
Πεζόδρομοι, πλατείες, στοές και κτίρια διηγούνται ιστορίες για την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Παιδιά και γονείς εξερευνούν γειτονιές ώστε να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος της αρχιτεκτονικής στη ζωή μας. Καθώς θα περπατούν, θα καταγράφουν τα στοιχεία που τους κάνουν εντύπωση, με σημειώσεις, σκίτσα, φωτογραφίες, ακόμα και ηχογραφήσεις, ώστε μετά να τα μελετήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις. Τι τους άρεσε; Τι όχι; Τι θα άλλαζαν στην πόλη; Ποιοι άνθρωποι ζουν σε αυτές τις γειτονιές και ποιες είναι οι ανάγκες τους; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα τεθούν στο εργαστήριο, αφού αυτά ακριβώς είναι τα ερωτήματα που θέτει και η αρχιτεκτονική. Στο τέλος, όλοι μαζί, θα φτιάξουν μακέτες -όπως ακριβώς κάνουν οι αρχιτέκτονες- με τις δικές τους προτάσεις.
* Συντελεστές: Στεφανία Βουβουσίρα (Εκπαιδευτικός), Μάνος Μπαμπούνης (Αρχιτέκτονας), Ορέστης Πρέκας-Πατρωνάκης (Μηχανολόγος-Μηχανικός & Εκπαιδευτικός), Κλαίρη Τζούφλα (Εκπαιδευτικός), Αιμιλία Φάκου, (Εκπαιδευτικός, Δρ, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης)
* Χώρος: Στο κέντρο της Αθήνας και στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107, Αθήνα). Το σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.
* Κόστος: €10/παιδί και €10/ενήλικας (και για τις 2 συναντήσεις ανά γειτονιά)
* Πληροφορίες - Κρατήσεις: T. 213 017 8002 | E-mail: education@sgt.gr


Big Bang Festival 2019 Μουσικό φεστιβάλ
Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Για παιδιά μέχρι 12 ετών
Ένα τρελό μουσικό καλειδοσκόπιο! Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μουσικής που φτιάχτηκε ειδικά για παιδιά: ήχοι, μελωδίες και ρυθμοί που ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους «εκρήγνυνται» στο Big Bang Festival. Μουσικοί, μπάντες, καλλιτέχνες, παρελάσεις, πειράματα, κατασκευές, περφόρμανς και παραστάσεις προσκαλούν γονείς, βρέφη και παιδιά να ανακαλύψουν τι σημαίνει Μουσική. Ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην υπέροχη περιέργεια των παιδιών. Για ακόμη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Big Bang, οι συμμετέχοντες θα μπουν στο εργαστήριο επιστημόνων ή στην κοιλιά μιας κιθάρας, θα τρίψουν μπαλόνια, θα γίνουν μαέστροι ή θα βγουν έξω στη γειτονιά κάνοντας μουσικές παρελάσεις.
* Χώρος: Δράσεις εντός και εκτός Στέγης στη γειτονιά.
* Κόστος: Δράσεις με ελεύθερη είσοδο και εισιτήριο €3-5 ανά άτομο.
* Πληροφορίες - Κρατήσεις: T. 213 017 8002 | E-mail: education@sgt.gr
* Το φεστιβάλ μουσικής για παιδιά BIG BANG είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Zonzo Compagnie, ενώ αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου BIG BANG και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.