«Εκατό λέξεις για το χιόνι» της Tatty Hennessy | Επί Κολωνώ

«Εκατό λέξεις για το χιόνι» της Tatty Hennessy | Επί Κολωνώ

Μια κόρη (Ρόρυ) και μία μητέρα σ’ ένα ελικόπτερο κοντά στο Βόρειο Πόλο πετούν τις στάχτες του νεκρού πατέρα της Ρόρυ. Η Ρόρυ στο αστυνομικό τμήμα κάπου κοντά στο Βόρειο Πόλο. Η Ρόρυ σ’ ένα αεροπλάνο πετώντας για το Βόρειο Πόλο. Η πρώτη φορά που έκανε έρωτα. Η πτήση για Νορβηγία.

«Όταν φτάνεις στο τέλος, σκέφτεσαι τους διαφορετικούς δρόμους που θα μπορούσες να είχες ακολουθήσει» λέει η έφηβη ηρωίδα.

Πώς υποδύεσαι ένα κορίτσι στην εφηβεία; Πώς ερμηνεύεις ταυτόχρονα άνω του ενός ρόλου; Πώς αφηγείσαι την απώλεια; Η Ιωάννα Τζίκα μας συστήνει μια αστεία, πλην ρεαλιστική, εκδοχή ενός κοριτσιού στην εφηβεία. Οι αγωνίες της, το πείσμα της, η θέλησή της, η αγάπη της για τον πατέρα της, αλλά και την περιπέτεια παρουσιάζονται σκηνικά με έναν αφοπλιστικά γλυκό τρόπο.

Η σκηνοθεσία λειτουργεί επικουρικά στον υποκριτικό άθλο της Τζίκα. Σκηνικό, φωτισμοί και μουσική μας μεταφέρουν έστω και για 60 περίπου λεπτά στο μαγικό σύμπαν της Ρόρυ.

Μια τρυφερή παράσταση που αποδεικνύει πως δεν είναι μόνο ο Τσέχωφ κι ο Ίψεν μεγάλοι δραματουργοί. Άχαστο για τους εφήβους!

Α, και για να ξέρετε: Οι Εσκιμώοι λέγονται Ινουίτ.

Συντελεστές

Μετάφραση: Ιωάννα Τζίκα
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωχ
Σκηνικά: Μιχάλης Σαπλαούρας
Κοστούμια: Mammals
Ηχητικό τοπίο: Τάσος Καραδέδος
Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λία Κεσοπούλου
Ερμηνεύει η Ιωάννα Τζίκα

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.