Χρήστος Αντωναρόπουλος «Βlue lights, emotions, stories»

Χρήστος Αντωναρόπουλος «Βlue lights, emotions, stories»

Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery φιλοξενεί περισσότερες από δέκα δημιουργίες του Χρήστου Αντωναρόπουλου στην ατομική έκθεσή του με τίτλο « Blue lights, emotions, stories». Μέταλλο, πλέξιγκλας και led φωτισμός, αναδεικνύουν τους έντονους συμβολισμούς των έργων του. Με διάθεση ποπ και εξπρεσιονιστική, αντλώντας έμπνευση από την ιστορία της τέχνης και την μυθολογία και με κύριο χαρακτηριστικό των έργων του το φως, ο καλλιτέχνης δίνει μια ευκαιρία περιήγησης στον μοναδικό κόσμο που μόνο αυτός ξέρει να δημιουργεί. Το «μπλέ» ένα από τα διασημότερα χρώματα τέχνης στον κόσμο, χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τον καλλιτέχνη για να αποτυπώσει την αίσθηση του φωτός στον θεατή με ένα μαγικό τρόπο.


 

Η έκθεση έρχεται μετά την επιτυχημένη παρουσία του εικαστικού στην Art Athina 2019 όπου συμμετείχε με τα έργα «Rusty Rembrandt» και «Αιχμάλωτη Καρυάτιδα», στο Booth E6 του Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού Θανάσης Μουτσόπουλος υποστηρίζει: 
«Η ιδέα ότι η ιδέα του μουσείου δεν είναι, αναγκαστικά, κλεισμένη μέσα σε ντουβάρια αλλά περιλαμβάνει μεγάλα κομμάτια της δημιουργικής ιστορίας της ανθρωπότητας, ανεξαρτήτως γεωγραφίας και προκαθορισμένων αξιολογήσεων περνάει και μέσα στην τελευταία δουλειά του Χρήστου Αντωναρόπουλου.Εδώ το σπίτι του καθενός μας μπορεί να περιστοιχίζεται από έργα-αναφορές σε όλη την ιστορία της τέχνης και, ιδιαίτερα, του πολιτισμού και της μαζικής κουλτούρας. H διαμόρφωση τάσεων στην ελλαδική τέχνη που θα φλερτάρουν με τη μαζική κουλτούρα εξηγείται όχι μόνον από την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη επιρροή (από την Pop Art αρχικά και αργότερα, μετά τη δεκαετία του ΄90, από νέες τάσεις) αλλά και με μια νέα συνειδητοποίηση για τον κόσμο της κατανάλωσης που έρχεται, επιτέλους, και στην Ελλάδα.»

Στο ερώτημα αν είναι ποπ αρτ, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος δίνει την απάντηση:
«Πιθανότατα να είναι ιδεολογικά, καθώς χρησιμοποιεί αυτό το χαρμάνι “Υψηλού” και “Χαμηλού”, όμως η γραφή του (όπως και η καλλιτεχνική του προϊστορία) χωνεύουν μια σειρά άλλων κόμβων της τέχνης του 20ου αιώνα από τον Εξπρεσιονισμό (κάθε τύπου) έως την Εννοιακή Τέχνη (επίσης κάθε τύπου). Καθαρότητα; Υπάρχει σήμερα λόγος για κάτι τέτοιο;»


Επιμέλεια Έκθεσης: Βασιλική Σιαντή

Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, ώρα 19:30

Έμιλυ Καποθανάση

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.