Έφη Λάγιου-Λιγνού :: Πώς μιλάμε στα παιδιά για την πανδημία

Έφη Λάγιου-Λιγνού :: Πώς μιλάμε στα παιδιά για την πανδημία

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε, φιλοξένησε τη Δευτέρα 27 Απριλίου, μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από τον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ, την Έφη Λάγιου-Λιγνού, διακεκριμένη διδάσκουσα ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, που μίλησε για το πώς η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει τα μικρά παιδιά και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να τα βοηθήσουν.

Η πανδημία του κορωνοϊού, σαν απειλή που πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε, με τους πολλαπλούς φόβους που συνεπάγεται -πραγματικούς και φανταστικούς- δοκιμάζει τις ψυχικές και σωματικές μας αντοχές, δοκιμάζει τις σχέσεις μας και μας υποχρεώνει να διαχειριστούμε την απώλεια της γνώριμης καθημερινότητας.

Ως ενήλικες έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται το διάχυτο άγχος που επικρατεί γύρω μας και μέσα μας. Η προσπάθεια μας να τα προστατέψουμε από την οδυνηρή πραγματικότητα που μας περιβάλλει, μας οδηγεί σε παγίδες. Παραγνωρίζοντας την παρατηρητικότητά τους και την ευαισθησία τους προς ό,τι συμβαίνει γύρω τους, τους δίνουμε διπλά μηνύματα που προκαλούν σύγχυση, αυξάνοντας το άγχος τους, που δεν αντέχουμε να υποδεχτούμε.

Παρακολουθήστε τη διάλεξη εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.