Edward Jarvis | Worn. Kissed.

Edward Jarvis | Worn. Kissed.

Ο πολυχώρος Underflow με χαρά μας ανακοινώνει την πρώτη ατομική έκθεση του Σουηδού καλλιτέχνη Edward Jarvis στην Ελλάδα. Γνωστός στον χώρο των εικαστικών και της μουσικής, ο Jarvis έχει εκθέσει σε Μουσεία και γκαλερί στην Σουηδία και εκτός ενώ έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Στην Αθήνα, μάς συστήνεται με τα ζωγραφικά του έργα σε ξύλο, παρουσιάζοντας έναν ιδιαίτερο κόσμο εμπνευσμένο από ποιητές, μύθους διαφόρων χωρών και την τέχνη διαφόρων εποχών. 


Το παράξενα πληθωρικό εικονογραφικό ιδίωμα του Jarvis έχει στοιχεία από σημαντικούς καλλιτέχνες και αφηγητές που έχουμε δει ή διαβάσει. Στους πίνακές του, μας ταξιδεύει σε έναν πλούσιο κόσμο σε αλληγορίες, συμβολισμούς και αντιθέσεις όπου συναρπαστικές σκηνές εκτυλίσσονται θέλγοντας το μάτι και το πνεύμα του θεατή. Πρωταγωνιστές είναι κυρίως άνθρωποι και ζώα σε έρημα τοπία, άδειους χώρους και απόξενα περιβάλλοντα.


Η αφήγησή του έχει αναφορές σε τραγούδια, σε μύθους, στην λαϊκή παράδοση, την καθημερινότητα και την τρέχουσα πραγματικότητα. Συχνά είναι σκοτεινή χωρίς να προκαλεί φόβο ή αποστροφή και οι εικόνες του περισσότερο μας εκπλήσσουν και ερμηνεύουν γεγονότα και την ψυχολογία μας παρά μας αποκαρδιώνουν. Σκηνές με ζώα, ανθρώπους, έντομα σε σουρεαλιστικές καταστάσεις άλλοτε ξέγνοιαστες και άλλοτε σε ένταση, αυτό είναι το παζλ που απεικονίζει την σύνθετη κατάσταση στην οποία ζούμε σήμερα.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.