e-Ημερίδα: Θέατρο Κούκλας στην Εκπαίδευση

e-Ημερίδα: Θέατρο Κούκλας στην Εκπαίδευση

Το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" με χαρά ανακοινώνει πως την Πέμπτη 28 Μαΐου και με ώρα έναρξης 17:30 θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ημερίδα: “Θέατρο Κούκλας στην Εκπαίδευση” σε συνδιοργάνωση με τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Αττικής & το Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κουκλοπαίζουμε» υπό την χρηματοδότηση και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας Zoom. Με αυτόν τον τρόπο δίνονται ίσες ευκαιρίες παρακολούθησης από όλη την Ελλάδα καθώς ταιριάζει στο εν λόγω πρόγραμμα που είναι πανελλαδικό.

Θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από καταρτισμένους ανθρώπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ακαδημαϊκούς, συζήτηση με τους συμμετέχοντες και απονομή των βραβείων στα πλαίσια του πανελλαδικού διαγωνισμού μας. Τα βραβεία είναι μια ευγενική χορηγία από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Είστε εκπαιδευτικός;

Ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την ημερίδα;

Δηλώστε την συμμετοχή σας μέχρι και τις 27 Μαΐου 2020 11 π.μ. στις παρακάτω φόρμες:

Για εκπαιδευτικούς Αττικής: https://forms.gle/mK4tkp4YHEszNA778

Για εκπαιδευτικούς Περιφέρειας, Συμμετέχοντες Ειδικής Κατηγορίας και Λοιποί Ενδιαφερόμενοι: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGVK-9eypD8F9cXFPCBP6k9mAAz53TK8WdEQheNPeTMrDy7A/viewform?usp=sf_link

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εγγραφή και η παρακολούθηση της ημερίδας είναι δωρεάν.

Σε περίπτωση απροόπτου που δεν σας επιτρέψει να παρακολουθήσετε την ημερίδα, παρακαλούμε το ταχύτερο δυνατό όπως αποστείλετε e-mail στο info@prasinaloga.gr για να δοθεί η θέση σας σε κάποιον άλλον.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα μιλήσουν οι:

> Αντιγόνη Παρούση, Καθηγήτρια Παιδαγωγικής Θεατρικής Έκφρασης, ΤΕΑΠΗ
> Καλλιόπη Κύρδη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας
> Ειρήνη Μαρνά, Θεατροπαιδαγωγός, Μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
> Μαρία Βελιώτη, Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
> Μαριαλένα Τσιαμούρα, Παιδαγωγός Προσχολικής ηλικίας, Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Κουκλοθεραπεύτρια, εκπρόσωπος της UNIMA Hellas
> Εμμανουέλα Καποκάκη, Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του φορέα Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»
> Δάφνη Τσιμπούκη, θεατρολόγος, Εικαστικό Θεάτρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»

Λίγα Λόγια για το "Κουκλοπαίζουμε":

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έτος εκκίνησης το 2019 από το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού το οποίο στοχεύει σε ένα νέο σχολείο με νέες προσεγγίσεις εκμάθησης μέσω της δημιουργίας και της διάδρασης, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις χειρωνακτικές και νοητικές ικανότητες τόσο για τους μαθητές όσο και για τους δασκάλους.

Μέσα από την ηλεκτρονική μας πλατφόρμα https://prasinaloga.gr/koyklopaizoyme/, παρέχεται δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση για τους συμμετέχοντες πανελλαδικά να καθοδηγήσουν την ομάδα τους στην κατασκευή και εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας ως μια νέα επιμορφωτική μέθοδο προς την διδακτέα ύλη.

Η συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, προϋπέθετε την κατασκευή, την εμψύχωση μιας θεατρικής κούκλας και τέλος την δημιουργία μιας θεατρικής παράστασης μέσα στην τάξη με τη συμμετοχή των παιδιών ως ήρωες και κουκλοπαίχτες!

Στόχος της ομάδας είναι να κοινοποιηθεί το πρόγραμμα και διαγωνισμός μας σε εκπαιδευτικούς, ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για την συμμετοχή τους στο δεύτερο πανελλαδικό διαγωνισμό "Κουκλοπαίζουμε".

Από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του "Κουκλοπαίζουμε" μέσω από το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων παρατηρήθηκε η επιτακτική ανάγκη για δημιουργικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Αττικής αλλά και στην Περιφέρεια. Αφού λόγω του ψηφιακού υλικού και της συνεχόμενης επικοινωνίας της ομάδας εκπαιδευτικοί και λοιποί ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν διαδικτυακά σε αυτήν την δημιουργική δράση μαζί με τα παιδιά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.