Δρόμοι Ζωής | Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2019

Δρόμοι Ζωής | Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2019

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 18ο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ των Δρόμων Ζωής σε νέο χώρο (Περσεφόνης 49, δίπλα στο Σταθμό Μετρό Κεραμεικός, στον 3ο όροφο). Η γειτονιά μπορεί να έχει αλλάξει αλλά τα παιδιά είναι εδώ. Έρχονται. Από το Βοτανικό, τον Κεραμεικό, το Γκάζι. Όλοι μαζί κρατάμε αναλλοίωτο το κέφι για γιορτή καθώς προσπαθούμε και μαθαίνουμε μέσα από δρόμους προσφοράς, αποδοχής και κατανόησης.

Τέτοιες μέρες, οι κατσαρόλες κοχλάζουν, οι συνεννοήσεις και οι ετοιμασίες παίρνουν φωτιά. Όλοι οι εθελοντές των “Δρόμων Ζωής”, παλαιότεροι και νεότεροι, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διεξαγωγή του καθιερωμένου Bazaar που εξασφαλίζει και τη λειτουργία της Οργάνωσης.  Ο αμιγώς εθελοντικός κι αυτόνομος χαρακτήρας της υποστηρίζει μια ανοιχτή κοινωνία, αποδοχή και κατανόηση της διαφορετικότητας αλλά και προσιτή γνώση για τα παιδιά που ζουν στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, κάτω από ευαίσθητες κοινωνικά συνθήκες. Σκοπός της προσπάθειας, να μπορούν κυρίως παιδιά, έφηβοι και γυναίκες, με αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο, να προσπαθούν για το δικό τους δρόμο και την αξία τους.

Στο Bazaar θα βρούμε: το παλαιοβιβλιοπωλείο για φανατικούς αναγνώστες, το μικρό “Μοναστηράκι” με ιδιαίτερα αντικείμενα από δεύτερο χέρι καθώς και τις μοναδικές πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες για τα φετινά γιορτινά μας δώρα.  Προσιτά για όλους. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις προσεγμένες γεύσεις του φημισμένου γκουρμέ μπουφέ του Bazaar. Στο "Καφέ" θα βρούμε χειροποίητες λιχουδιές και γεύσεις από διαφορετικές κουλτούρες. Ευκαιρία για αντάμωμα με φίλους γύρω από το τραπέζι καθώς και γνωριμία με τους διοργανωτές.

Highlight του Bazaar κάθε χρόνο είναι τα χρωματιστά βαζάκια με γλυκά και  αλμυρά! “Χίπστερ” κουραμπιέδες, αρωματικά λάδια και ξύδια, ιδιαίτερα γλυκίσματα, μεθυστικά λικέρ, ξεχωριστές γεύσεις να τις μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Αγνά υλικά και αντίστοιχες προθέσεις. Μπαχάρια και αρώματα. Μέλια και βότανα. Μουσικές και γέλια.

Το Σάββατο η «Ανεμοδούρα», επίσης εθελοντές της οργάνωσης, θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους με την τόσο αγαπημένη παράσταση Καραγκιόζη.

Οι Δρόμοι Ζωής μας περιμένουν σε μια "Γιορτή" που μπορεί να ζεστάνει καρδιές μικρών και μεγάλων, που μπορεί να μοιραστεί με τα "δώρα" μας σε φίλους και αγαπημένους, που μπορεί να είναι ένα τοσοδούλι πετραδάκι για εκείνη την κοινωνία που μας πρέπει.

Bazaar info:
Ωράριο: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου: 10:00-22:00,
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου: 10:00-20:00

Για περισσότερες πληροφορίες για την εθελοντική δράση των Δρόμων Ζωής:
www.dromoi-zois.gr
www.facebook.com/dromoizois/
www.twitter.com/dromoizois/
www.instagram.com/dromoi.zois/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.