Δωρεάν προβολές ταινιών | Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Δωρεάν προβολές ταινιών | Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού Δροσιάς του Δήμου Διονύσου σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία, την Πρεσβεία της Ουρουγουάης, την Πρεσβεία της Αργεντινής και το Ινστιτούτο Θερβάντες θα προβάλλει την ταινία “Historias  minimas” του Carlos Sorin. Επίσης θα κάνει αφιέρωμα στον καταξιωμένο Σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου προβάλλοντας την ταινία του «Ο Κύριος με τα Γκρι», με την παρουσία του ιδίου για να συνομιλήσει με το κοινό του.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς.

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022

“Historias  minimas” (Μικρές ιστορίες)  του Carlos Sorin

Τρεις μικρές ιστορίες, τρία πρόσωπα που περιπλανώνται στις ερημιές της Παταγονίας. Είναι οι αλληλένδετες ιστορίες απλών ανθρώπων που αγωνίζονται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και οι πορείες τους διασταυρώνονται.

Η ταινία δρόμου καταγράφει πολλές λεπτομέρειες που δίνουν ρεαλιστικά τη ζωή στη Νότια Αργεντινή.

Η ταινία κέρδισε πολλά Βραβεία και Διακρίσεις σε Διεθνή Φεστιβάλ.

Αργεντινή/ 2002/ 93’

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

«Ο Κύριος με τα Γκρι» του Περικλή Χούρσογλου

Ύστερα από 30 χρόνια υπηρεσίας στην Εταιρία Υδάτων ο Λεωνίδας παίρνει τη σύνταξή του. Όπως κάθε καλοκαίρι πηγαίνει στα ιαματικά λουτρά Πλατύστομου μόνος, χωρίς την οικογένειά του. Εκεί θα συναντήσει και θα ερωτευτεί τη Χριστίνα. Θα ζήσουν με πάθος νεανικών χρόνων. Η Χριστίνα, όμως, ζει με τον άντρα της στην Ελβετία και πρέπει να φύγει…

Η ταινία έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ και έχει  αποσπάσει  διακρίσεις. Οι δύο πρωταγωνίστριες πήραν  βραβείο α’ και β’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1998.

-Σενάριο –Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου

Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης

Μουσική: Nicola Piovani

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ειρήνη Ιγγλέση, Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Θέμης Χειμάρας

Ελλάδα /1997/100’

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.