Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά στη Sianti Gallery | «Ο δρόμος προς την χαρά»

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά στη Sianti Gallery | «Ο δρόμος προς την χαρά»

Η Sianti Gallery προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο καθιερωμένο πια εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στην τρίτη για τη φετινή χρονιά συνάντηση. Έτσι, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:00 με αφορμή την ατομική έκθεση του Χρήστου Αντωναρόπουλου ανανεώνεται το ραντεβού της με τα παιδιά. Η νέα εικαστική περιπέτεια με τίτλο: «Ο δρόμος προς την χαρά» ενεργοποιεί όλα τα συναισθήματα αποδεικνύοντας ότι πολλές φορές την γεύση της πίκρας ακολουθεί η γλύκα της χαράς!

«Ο δρόμος προς τη χαρά» 

Το έργο του Αντωναρόπουλου είναι ένας χείμαρρος συναισθημάτων. Ζουν τη δική τους ζωή στο δικό τους χώρο, που όμως αυτός χαρακτηρίζεται από ρεαλιστικότητα. Γι΄αυτό και στα έργα του αποτυπώνει τη ζωή, με τις δυσκολίες και τις χαρές της. Ο κόπος και η προσπάθεια, αλλά και η απογοήτευση μερικές φορές οδηγούν στην επίτευξη των στόχων, την ικανοποίηση και τη χαρά! Η αφήγηση ενός λαϊκού παραμυθιού στοχεύει στη συνειδητοποίηση ότι οι κόποι αποφέρουν καρπούς στη ζωή του ανθρώπου, ακόμη κι αν αυτά κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν είναι πάντα εύκολη η αναγνώριση των θετικών στοιχείων. 

Με τη βοήθεια του καλλιτέχνη, που εξηγεί τόσο για την τέχνη όσο και για τη σχέση του με τη ζωγραφική, τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν τα έργα τους και να εντοπίσουν λεπτομέρειες. Τότε η ανακάλυψη των μικρών χαρών της καθημερινότητας φέρνει το χαμόγελο στα χείλη τους!

Το εκπαιδευτικό ολοκληρώνεται κάνοντας ο καθένας το ατομικό του έργο σε χαρτί! Αυτό το εφήμερο υλικό μπορεί να δώσει τη χαρά της δημιουργίας για να αποτυπωθεί η εναλλαγή συναισθημάτων. Αυτή τη φορά η έμνπνευση προέρχεται από την ίδια την καθημερινότητα, όπως άλλωστε και του καλλιτέχνη. Κλείνοντας τα μάτια ο καθένας μπορεί να θυμηθεί μια ήρεμη χαρούμενη οικογενειακή στιγμή, την κίνηση ενός δέντρου, το χουζούρεμα μιας γάτας, το γέλιο με φίλους.
Σε συνεργασία με την Δρ Πόπη Γεωργοπούλου, μουσειολόγο και μουσειοπαιδαγωγό, με πείρα στον σχεδιασμό και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για μουσεία και χώρους πολιτισμού, ευελπιστούμε να προσφέρουμε στα παιδιά έναν δρόμο για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις τους.

Στη Sianti Gallery με τη συνεργασία της Πόπης Γεωργοπούλου, μουσειολόγου και μουσεοπαιδαγωγού, τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι στη τέχνη, που προσφέρει πολυαισθητηριακά ερεθίσματα κι έτσι μπορούν να διαισθανθούν και να κατανοήσουν διάφορες μορφές και όψεις της Τέχνης. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά εμπλουτίζουν την προσωπικότητά τους κι έτσι έρχονται πιο κοντά στις ιδέες και τον κόσμο των καλλιτεχνών. 

Η ομάδα της Sianti Gallery περιμένει με χαμόγελο τους μικρούς της φίλους να φτιάξει ο καθένας το ατομικό του έργο με χαρτί, που κι αυτό το εφήμερο υλικό δίνει τη χαρά της δημιουργίας!

Δηλώσεις συμμετοχής:
-στο link
-μέσω τηλεφώνου στο 210 7245432
-ή μέσω email στο [email protected]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.