Ντοκουμέντο, Κειμήλιο, Αρχείο | Στρογγυλή τράπεζα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ντοκουμέντο, Κειμήλιο, Αρχείο | Στρογγυλή τράπεζα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Tο Hellenic American College / Hellenic American University παρουσιάζει σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση στρογγυλή τράπεζα με θέμα την αρχειακή πραγματικότητα στην Ελλάδα και τίτλο «Ντοκουμέντο, Κειμήλιο, Αρχείο», στο πλαίσιο της έκθεσης “Cruise: Α floating archive” («Κρουαζιέρα: Αρχείο εν πλω»). 

Στην συζήτηση συμμετέχουν:

Ειρήνη Γρατσία: Συντονίστρια Monumenta

Γιώργος Θάνος: Επικεφαλής Ομάδας Άστυ

Γιώργος Πολυδωράκης: Διευθυντής Διπλωματικού-Ιστορικού Αρχείου ΥΠΕΞ

Σωτήρης Ριζάς: Διευθυντής Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας Ακαδημίας Αθηνών

Αλεξάνδρα Χαριτάτου: Ιστορικός & Μουσειολόγος, ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ

Στην έκθεση “Cruise: Α floating archive" που πραγματοποιείται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας, σε επιμέλεια της ομάδας hιστορισταί, παρουσιάζεται το ανέκδοτο αρχείο του Βασίλη Κοφινά (1934-2007) με φωτογραφίες και σκίτσα του. Η έκθεση αναδεικνύει το άγνωστο αυτό υλικό και ως ιστορικό περιεχόμενο καθώς και ως «αρχειακή ανασκαφή». Το πρωτογενές αρχειακό υλικό συνθέτει ένα αφήγημα-πλαίσιο ενώ ταυτόχρονα, παρουσιάζεται μία προσομοιωτική εγκατάσταση των συνθηκών εύρεσής του μέσω της οποίας τίθενται ερωτήματα για την ατομική και συλλογική μνήμη, την ιστορική και αρχειακή συνείδηση.

Η έκθεση “Cruise: Α floating archive" πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Cheapart.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.