Δημήτρης Καλαντζής | «Χθες το βράδυ» | Μια jazz ματιά στο «χθες» της ελληνικής μουσικής

Δημήτρης Καλαντζής | «Χθες το βράδυ» | Μια jazz ματιά στο «χθες» της ελληνικής μουσικής

Συναυλία Ιδρύματος Αγγελίνη-Χατζηνίκου με τον Δημήτρη Καλαντζή και το κουαρτέτο του, για την ενίσχυση του Φεστιβάλ Χόρτου 2024 στο Πήλιο. (μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Ο Δημήτρης Καλαντζής με το κουαρτέτο του θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Χθες το βράδυ», το οποίο αποτελεί μία τζαζ ματιά στο χθες της ελληνικής μουσικής εμβληματικών συνθετών του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα του μέρους εκείνου, που ονομάζουμε μάλλον αδόκιμα «ελαφρά». Καλύπτει τεράστιο εύρος μουσικής παραγωγής, από την κλασική ως τον κινηματογράφο, και όπως είναι φυσικό, τραγούδια! 
Συνθέσεις των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, σε mainstream jazz διασκευές, ύφους 50s-60s, χωρίς εκπτώσεις στον απολύτως jazz χαρακτήρα τους. Εξ΄άλλου οι συνθέσεις τους, όπως και οι ίδιοι, είναι σαφώς επηρεασμένες από την jazz της εποχής τους. 
Το Φεστιβάλ Χόρτου στο Πήλιο, που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια μουσικής και εκπαιδευτικής δράσης, τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για το 2024.
Σκοπός αυτής της συναυλίας είναι η συγκέντρωση πόρων για την αποκατάσταση των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος και για την εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ, από τις καταστροφές που υπέστη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την καταιγίδα Ντάνιελ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα και το Φεστιβάλ Χόρτου στο www.horto.net

Συντελεστές
Δημήτρης Καλαντζής, πιάνο-ενορχηστρώσεις
Γιώργος Γεωργιάδης, μπάσο 
Γιώργος Πολυχρανάκος, τύμπανα
Τραγουδά η Αθηνά Ρούτση 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.