Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021: Αναστοχασμός & Επανεκκίνηση

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021: Αναστοχασμός & Επανεκκίνηση

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021, με θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», βρίσκει τα ελληνικά μουσεία έτοιμα να υποδεχθούν και πάλι τους επισκέπτες τους μετά την άρση των περιορισμών λειτουργίας τους.

Η πανδημία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κόσμο των μουσείων, όπως και σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής. Τα μουσεία κλήθηκαν να ανταποκριθούν με γρήγορα αντανακλαστικά σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Η ψηφιοποίηση των συλλογών, η ψηφιακή πρόσβαση στις εκθέσεις και η αναζήτηση νέων μεθόδων για την προσέλκυση του κοινού αποτέλεσαν προτεραιότητα σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Τα μουσεία απέδειξαν με αποφασιστικό τρόπο ότι μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με το κοινό και να υπερασπιστούν τη δημιουργική δύναμη του πολιτισμού ως μοχλού επανεκκίνησης και αλλαγής στην μετά-Covid εποχή.

Το Ελληνικό Τμήμα του ICOM αποτελεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τον κόμβο προβολής των δράσεων των ελληνικών μουσείων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.