Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 :: «Βλέποντας με τις αισθήσεις»

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 :: «Βλέποντας με τις αισθήσεις»

«Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» είναι το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020 #IMD2020, εστιάζοντας στην κοινωνική αξία των μουσείων που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μουσείων, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα διεξαχθεί ψηφιακά!

Για να δείτε όλες τις ψηφιακές δράσεις της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων πατήστε εδώ.

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει με το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις», ένα πρωτότυπο πρόγραμμα του μουσείου για τυφλούς ή μερικώς βλέποντες επισκέπτες. Με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό. Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» απευθύνεται σε όλους με μία online συνάντηση!

Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί online.
Δηλώσεις συμμετοχής στο education@benaki.gr.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.