Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας | Σινεμά στις πλατείες

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας | Σινεμά στις πλατείες

'Εφτασε πάλι η εποχή εκείνη του καλοκαιριού που θα συναντηθούμε εκεί που συναντιόμαστε καθημερινά, στις πλατείες των τόπων μας, αυτή τη φορά για να μοιραστούμε την εμπειρία της παρακολούθησης μιας κινηματογραφικής ταινίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και την καθοριστική συμβολή δραστήριων τοπικών φορέων για 11η συνεχή χρονιά σε πόλεις και χωριά της Ηλείας.

Με το πρόγραμμα αυτό, το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι δεκάδες συνεργαζόμενοι φορείς συμβάλλουν στην καλλιέργεια και τη διατήρηση της κινηματογραφικής κουλτούρας στην Ηλεία, ενώ γεννούν μια ευκαιρία κοινωνικής συνεύρεσης στον δημόσιο χώρο, η οποία εδράζεται στην παράδοση των πλανόδιων κινηματογραφιστών των περασμένων δεκαετιών. Όχημα αυτών των συναντήσεων, τόσο αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όσο και ξεχωριστές ταινίες για παιδικό και νεανικό κοινό, που αποτελεί ως γνωστόν, την εξειδίκευση του Φεστιβάλ.

Συνολικά στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» θα πραγματοποιηθούν 44 προβολές που εκτείνονται σε όλη την Ηλεία από τηνς Αρετή και τη Μέλισσα μέχρι τη Φιγαλία (Παυλίτσα) και τον Αστρά, καθώς και τρεις ειδικές προβολές που προγραμματίζονται στον Πύργο με τη νεοσυσταθείσα κινηματογραφική τέχνη "ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ", στο Μουσείο Ολυμπίας για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και στην Αμαλιάδα με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων. 

Το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες» διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους τοπικούς φορείς: Πολιτιστικός Σύλλογος "Σαλμωνέων Παράδοσις", Πολιτιστικός Σύλλογος Καυκωνίας, Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα Λεχαινών, Πολιτιστικών Λαογραφικός Σύλλογος "Η Ωλένη", Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεϊκών ¨Οι Φίλοι του Σχολείου", Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κατσαρού "Η Ειρήνη", πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Πλατανιάς, Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Χαβαρίου "Ο Διόνυσος", Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελαιώνα, Σύλλογος Νεολαίας και Άθλησης Νέας Φιγαλίας, Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμπελώνα Κουζουλίου ¨Σταγόνα Ζωής", Πολιτιστικός Σύλλογος Στρεφίου "Η Πνευματική Εστία", Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Ηλία Γιαννιτσοχωρίου, Πολιτιστικός-Περιβαλλονικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων, Φίλοι του Καϊάφα, Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων "Ο Άγιος Γεώργιος", Εξωραϊστικός Σύλλογος Ξυλοκέρας "Η Πρόοδος", Πολιτιστικός Σύλλογος Λασταιίκων "Η Νέα Λάστα", Αναπτυξιακός Σύλλογος Κουζουλίου, Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων "Η Αναγέννηση", Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπρασπιτιωτών "Η Πρόοδος", Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας, Σύλλογος Διβριωτών Αθήνας, Σύλλογος Νέων Καταρραχίου, Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Σέκουλας", Εκπολιτιστκός Μορφωτικός Σύλλογος Αντρωναίων, Φιλοπρόοδος Σύλλογος των εν Αθήναις και Πειραιαί Αστραίων, Σύλλογος των απανταχού Φιγαλέων "Ο Φίγαλος", Πολιστικός Σύλλογος Τραγανού "Κωστής Παλαμάς", Πολιτιστκός Σύλλογος Επιταλίου "Επί της Αλός", Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αρτέμιδας "Ο Κουμουθέκρας", Ομάδα Πολιτών Πύργου (αλάνα), Ομάδα Γυναικών Μηλέας, Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας ΕρασιΤΕΧΝΕΣ, τα σχολεία Δημοτικό Μπορσίου και 3ο Γυμνάσιου Αμαλιάδας και τις Τοπικές Κοινότητες Διασέλλων, Μέλισσας, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Πεύκης, Χειμαδιού και Χρυσοχωρίου.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας και οι συνεργαζόμενοι φορείς καλούν κατοίκους κι επισκέπτες να συναντηθούμε μπροστά στη μεγάλη οθόνη για να ξαναδούμε τους τόπους μας με άλλο μάτι και να μοιραστούμε τη χαρά την κινηματογραφικής εμπειρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ και πληροφορίες για τις ταινίες, μπορείτε να δείτε στον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ Ολυμπίας (https://olympiafestival.gr/news/sinema-stis-plateies-2024/).

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.