Νέες προβολές από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Νέες προβολές από το Φεστιβάλ Ολυμπίας

Από τις 19 Μαρτίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έχει προβάλει σε διπλές προβολές 40 «προγράμματα»:  39 μεγάλου μήκους ταινίες  και ένα «πακέτο» με 11 μικρού μήκους. Οι 5 ήταν ελληνικές,  1 ήταν από την Κύπρο (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν από  όλες τις χώρες του κόσμου) και οι υπόλοιπες από 19 χώρες (με ελεύθερη πρόσβαση και δωρεάν στην Ελλάδα και την Κύπρο).

Το OIFF Online Cinema θα συνεχίσει τις προβολές μέχρι το τέλος των περιοριστικών μέτρων από τη νέα διεύθυνση http://www.facebook.com/nplano

Την Τετάρτη 29/4 θα προβληθεί  Ο βασιλιάς των μασκών, το αριστούργημα του κινέζικου κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του μέντορα της "5ης γενιάς" των κινέζων κινηματογραφιστών Γου Τιαν Μινγκ.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ:  

- Δυο αριστουργήματα της κινηματογραφικής τέχνης, του Τσέχου "Μελιές", Κάρελ Ζέμαν: Ο θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βέρν & Οι θρύλοι του βαρόνου Μινχάουζεν.

- Ανίκι Μπόμπο, η πρώτη ταινία του κορυφαίου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα. Η ταινία πρόδρομος του ευρωπαϊκού νεορεαλισμού. Γυρίστηκε το 1942 ήταν εμπορική αποτυχία και 23 χρόνια αργότερα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση του Φεστιβάλ των Κανών, ως "ταινία αποκάλυψη"! Στην Ελλάδα έχει προβληθεί μόνο μια φορά, πριν πέντε χρόνια στον Πύργο της Ηλείας, σε αφιέρωμα του Φεστιβάλ Ολυμπίας κι εδώ θα είναι μόλις η 2η προβολή, 78 χρόνια μετά τη δημιουργία της!

- Το τραγούδι του γκρι περιστεριού, του Στανισλάς Μπαραμπάς, Βραβείο στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφιο για το Χρυσό Φοίνικα στις Κάνες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.