Διάβασέ μου δυνατά! | «Μεγαλόφωνη» ανάγνωση στο Παιδικό Μουσείο

Διάβασέ μου δυνατά! | «Μεγαλόφωνη» ανάγνωση στο Παιδικό Μουσείο

Η Κόκκινη Αλεπού, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο και το σωματείο για την προώθηση της ανάγνωσης Διαβάζοντας Μεγαλώνω προσκαλούν γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς σε συζήτηση με θέμα τη μεγαλόφωνη ανάγνωση και τα οφέλη της για το παιδί και την οικογένεια.

Στη συζήτηση συμμετέχουν η Μαρία Μπούρη, Παιδίατρος, MA, PhD, η Άλκηστη Χρονάκη, Εκπαιδευτικός, Δρ. Διδακτικής της Λογοτεχνίας, και η Σίσσυ Τσιφλίδου, Εκπαιδευτικός, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Διαβάζοντας Μεγαλώνω. Η συζήτηση θα εστιάσει στη σημασία που έχει η ανάγνωση στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και την ενίσχυση των δεσμών τους με τους ανθρώπους που τα μεγαλώνουν, καθώς και στον ρόλο της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στη σχολική τάξη.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ζωή Κοσκινίδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενθάρρυνση της μεγαλόφωνης ανάγνωσης με τίτλο «Διαβάζω δυνατά» που δημιούργησε το περιοδικό «Κόκκινη Αλεπού».

Διαβάζοντας Μεγαλώνω

Το Διαβάζοντας Μεγαλώνω είναι διεπιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί τον καρπό ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στους ανθρώπους που παραδοσιακά ασχολούνται με το βιβλίο και την ανάγνωση και στους επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο παιδί και την οικογένεια. Σκοπός του Σωματείου είναι η εφαρμογή πολιτικών και η υιοθέτηση πρακτικών που θα διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ανάγνωση και στη Γνώση, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά που προέρχονται από τα πιο ευάλωτα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα, καθώς και για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον με περιορισμένα μορφωτικά ερεθίσματα.

Κόκκινη Αλεπού – ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο

Η Κόκκινη Αλεπού, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο, δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2016 από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου. Στην ύλη του www.kokkinialepou.gr περιλαμβάνονται κριτικές βιβλίων, συνεντεύξεις, θεματικά αφιερώματα, καθώς και νέα για το παιδικό, εφηβικό και νεανικό βιβλίο από όλον τον κόσμο. Το 2018 δημιουργήθηκε η καμπάνια ενθάρρυνσης της μεγαλόφωνης ανάγνωσης με τον τίτλο Διαβάζω Δυνατά. Στόχος της να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό μέσα από άρθρα και τη διοργάνωση εκδηλώσεων για τα οφέλη της μεγαλόφωνης ανάγνωσης στα μωρά, τα παιδιά και τους έφηβους.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.