Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ): Εκφάνσεις Βίας

Οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) πραγματοποιούν την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30 (EET) το πρώτο webcast της χρονιάς στο snfdialogues.org, με θέμα την αύξηση της βίας. Η αβεβαιότητα, ο φόβος, η κοινωνική απομόνωση και η αγωνία από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που βιώνουμε, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των βίαιων συμπεριφορών παγκοσμίως. Ξεκινά στο σπίτι και έχει τόσο λεκτική όσο και σωματική μορφή. Σταδιακά όμως οι βίαιες συμπεριφορές εξαπλώνονται και στο κοινωνικό σύνολο. Είναι η βία αναπόφευκτη εκδήλωση της ανθρώπινης φύσης ή προϊόν των ακραίων συνθηκών που βιώνουμε;  Και εν τέλει, αν αυτά τα δύο χρόνια απομόνωσης έχουν αφυπνίσει τα άγρια ένστικτα της ανθρωπότητας κάνοντάς πιο ανθεκτικούς σε τέτοιες συμπεριφορές, τι λύσεις υπάρχουν για να επανέλθουν η οικογενειακή ειρήνη και η κοινωνική ισορροπία. Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στην  50η συνάντηση των Διαλόγων.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

Eric Klinenberg, Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών στο New York University

Alex Piquero, Πρόεδρος, Τμήμα Κοινωνιολογίας και Εγκληματολογίας και Διακεκριμένος Μελετητής Τεχνών και Επιστημών, University of Miami

Τα δικά της σχόλια σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία θα μοιραστεί η Κική Πετρουλάκη, Ψυχολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας» μέσω συνέντευξης που θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Για να παρακολουθήσετε το επόμενο webcast των Διαλόγων με τίτλο «Εκφάνσεις Βίας»  πραγματοποιήστε online εγγραφή εδώ

Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας εδώ

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.