Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού

Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Tempo Forte, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL και με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, προσκαλούν τους σινεφίλ, φιλότεχνους και θιασώτες της ιταλικής κουλτούρας και γαστρονομίας που ζουν στην Ελλάδα, στο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Σύγχρονου Ιταλικού Πολιτισμού ItalyOnStage -ένα πλούσιο πρόγραμμα με online προβολές που πραγματοποιείται από το Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για την όγδοη ψηφιακή διοργάνωση Cultura Made In Italy.

To Φεστιβάλ, με άξονες τον κινηματογράφο, τη γαστρονομία, τη μόδα, την τέχνη, αλλά και την ενότητα Ομορφιές της Ιταλίας, θα διαρκέσει από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου και θα κορυφωθεί στις 22-28 Νοεμβρίου με την 6° Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας, και βέβαια, την περίοδο των Χριστουγέννων, με το Χριστουγεννιάτικο Αφιέρωμα, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ιταλικές ταινίες πρόσφατης παραγωγής στο πνεύμα των ημερών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα το 6ο Αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο Μικρού Μήκους, και ένα  Αφιέρωμα στον Καραβάτζο με αφορμή τα 450 χρόνια από τη γέννησή του μεγάλου ζωγράφου.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην έννοια της βιωσιμότητας στον τομέα της μόδας, της γαστρονομίας, και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της ιταλικής τέχνης που περιλαμβάνει 93 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ αλλά και επεισόδια επιλεγμένων τηλεοπτικών ή διαδικτυακών σειρών ποικίλης διάρκειας.

Οι προβολές πραγματοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ στην πλατφόρμα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου της Αθήνας στην οποία ο θεατής οδηγείται μέσω της σελίδας https://iicateneonline.gr/

H πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Φεστιβάλ προτείνει κάθε εβδομάδα έναν νέο κύκλο ταινιών, διαθέσιμων στον θεατή με μια απλή και δωρεάν εγγραφή (που θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ) στην ιστοσελίδα https://iicateneonline.gr/. Στην σελίδα αυτή θα βρείτε και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ.

Κάθε Παρασκευή, ο εγγεγραμμένος χρήστης θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με πληροφορίες για το πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Εξαιτίας των γεωγραφικών περιορισμών που αφορούν στα δικαιώματα μετάδοσης των ταινιών, η είσοδος στο Φεστιβάλ επιτρέπεται αποκλειστικά σε χρήστες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια. Δεν υπάρχει όριο στις θεάσεις.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.