Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βακιρτζή

Διαδικτυακή έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Βακιρτζή

Η έκθεση του Γιάννη Βακιρτζή, αποτελεί μια καινούρια μορφή εικαστικής εκδήλωσης που όπως γράφει ο ίδιος, είναι μία έκθεση σχεδιασμένη για το μέλλον, ένας πρωτόγνωρος ενδιαφέρων συνδυασμός ζωγραφικής και ηλεκτρονικής σχεδίασης.  Εξ άλλου, οι εξηγήσεις που δίνει για τις σκέψεις του τη στιγμή της δημιουργίας των έργων του, μοιάζουν να είναι ένα μάθημα ζωγραφικής πολύ σημαντικό.

«Η ζωγραφική μου»,μας λέει ο Γιάννης Βακιρτζής, «δεν απέχει από την ανεικονικη αισθητική. Όπως θα δείτε σε αυτήν την έκθεση οι μορφές αρχίζουν να παρουσιάζονται μέσα από μια ανεικονικη ζωγραφική σαν να γεννιούνται σιγά σιγά και να ζουν την δική τους ιστορία, που είναι ταυτόχρονα και δική μου. Ζω εγώ πρώτα αυτά που συμβαίνουν στο έργο μου μέσα από τη ζωγραφική σκηνή αυτού του θεάτρου. Αν με ρωτήσετε από που αντλώ τα θέματα μου θα απαντήσω ότι δεν υπάρχουν προηγούμενες παραστάσεις. Το θέμα γίνεται την στιγμή που εγκαταλείπω την ανεικονικη ανεξαρτησία που η ζωή υπάρχει σε εμβρυακή κατάσταση και περνάω στο χώρο που υπάρχουν άνθρωποι, γεννιούνται ερωτεύονται εκπληρώνουν τους προορισμούς τους αλλά στο τέλος, μένουν εκεί, δεν πεθαίνουν, νικούν το βασίλειο του θανάτου και γίνονται έργο τέχνης . Αυτό νομίζω είναι και το σημαντικότερο που μπορεί νά κάνει ο καλλιτέχνης  από την παλαιολιθική εποχή μέχρι σήμερα.» 

* Ολοκληρωμένη από 10 Νοεμβρίου 2020 
* Πληροφορίες  texnisaep@gmail.com 
* Σύνδεσμος εισόδου : http://enart3.blogspot.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.