Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις από την Bορέειο Βιβλιοθήκη με την ομάδα Άνασσα

Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις από την Bορέειο Βιβλιοθήκη με την ομάδα Άνασσα

Η ομάδα Άνασσα ύστερα από τις  επιτυχημένες δράσεις στην Βορέειο Βιβλιοθήκη, συνεχίζει τη συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα διαδικτυακών εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους με ποικίλες θεματικές από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2021. Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στην Βορέειο Βιβλιοθήκη και προσφέρεται δωρεάν από τον Δήμο Αμαρουσίου σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Σάββατο 23 Ιανουαρίου | Το δικό μου μικροσκόπιο
Εργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 8 – 11 ετών
Ένα διασκεδαστικό εργαστήριο που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους μικροσκόπιο και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας του. Με απλά υλικά και δημιουργική διάθεση τα παιδιά εξοπλίζονται για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στον Μικρόκοσμο.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου | Το έδαφος κάτω από τα πόδια σου 
Eργαστήριο θετικών επιστημών για παιδιά 8-11 ετών 
Σε αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβονται κάτω από τα πόδια μας. Γιατί το έδαφος και τα στρώματα του είναι πολύ σημαντικά για τη ζωή στη γη; Θα πρέπει να ερευνήσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτός ο θαυμαστός υπόγειος κόσμος και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να το προστατεύσουμε;

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου | Ζούλα… φύσα … χόρεψε 
Εργαστήριο γλυπτικής για παιδιά 7-10 ετών
Ένα εικαστικό εργαστήριο που μέσα από τις επιλεγμένες δράσεις συνδέει την κυκλαδική τέχνη με τις σύγχρονες δημιουργίες διάσημων εικαστικών (Πικάσο, Χένρι Μουρ, Τζιακομέτι  κ.ά.). Οι προβολές, τα κινητικά παιχνίδια και οι συμμετοχικές δραστηριότητες, φωτίζουν την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί πρότυπα και ήρωες και αποτελούν αφετηρία για αναζήτηση του ειδωλίου του σήμερα. Παιχνίδια ειδωλίου από πηλό και αλουμινόχαρτο συνδυάζονται με κινητικά παιχνίδια και χορό δίνοντας μια πολύπλευρη, δημιουργική και άκρως βιωματική προσέγγιση.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου | Ένας κόσμος πάνω από το κεφάλι σου.
Καπέλα, στέμματα, κράνη & άλλα συναφή…

Εργαστήριο ενδυματολογίας για παιδιά 8-11 ετών
Τα παιδιά θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στην Ινδία, για να γνωρίσουν την προέλευση του καπέλου, να συναντήσουν ιππότες και όχι μόνο.

Σάββατο 6  Μαρτίου | Εδώ Λυσιστράτη!
αρχαίο θέατρο – χιτώνας & μάσκα 

Εργαστήριο ενδυματολογίας για παιδιά 8-11 ετών
Τα παιδιά θα γνωρίζουν ένα βασικό κομμάτι του θεάτρου, την ενδυματολογία, θα ταξιδέψουν στο χρόνο για να γνωρίσουμε ήρωες του παγκόσμιου ρεπερτορίου  και ντύνοντάς τους να τους ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια τους.

Σάββατο 20 Μαρτίου | Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Θεόφιλου 
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 7-11 ετών
Ένα εργαστήριο – γνωριμία με τον ζωγράφο Θεόφιλο. Ήρωες, τοπία και σύμβολα, ξεπηδούν μέσα από τους πίνακες του και γίνονται αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά καλύτερα τη ζωή του και τις έννοιες που αποτυπώνονται στα έργα του.

Σάββατο 10  Απριλίου | Καλά κρυμμένα μυστικά και ιστορίες μεγάλων ζωγράφων Eργαστήριο εικαστικών για  παιδιά 7- 10 ετών
Πολλοί είναι οι ζωγράφοι που κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της ζωγραφικής γιατί έχουν δημιουργήσει σπουδαία έργα που διατήρησαν τη λάμψη και την αξία τους μέσα στους αιώνες. Tα παιδιά θα ανακαλύψουν τα κρυμμένα τους μυστικά μέσα από τους πίνακές τους και θα τα εξιστορήσουν. Τέλος, αναδομώντας τα, θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης.

Σάββατο 24 Απριλίου | Ανάσταση με 1000 τρόπους! 
Εκπαιδευτικό διαπολιτισμικό εργαστήριο για παιδιά 7-11 ετών
Ήθη και έθιμα που αφορούν τον εορτασμό και την έννοια της Ανάστασης. Πώς γιορτάζεται η Ανάσταση στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο; Τα παιδιά θα κατασκευάσουν τη δική τους λαμπάδα.

* Τα υλικά των εργαστηρίων παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και παραλαμβάνονται από την Βορέειο Βιβλιοθήκη.
* Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 210 6147181, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.