Διαδικτυακά σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες από την ομάδα Hippo

Διαδικτυακά σεμινάρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες από την ομάδα Hippo

Η θεατρική ομάδα Hippo μας καλωσορίζει στο Hippo Theatre e-School, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα μας. Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία, που έχει ως βάση το θέατρο στην εκπαίδευση, τη ζωγραφική, τη δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, την performace και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Λίγα λόγια για το Hippo Theatre School… από την ομάδα Hippo.
Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυροφέρναμε χρόνια στο μυαλό μας. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού. Για μας έρχεται ως ανταπόκριση σε μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση. Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε τα τελευταία χρόνια, παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια όπου ήταν δυνατόν να γίνουν, προσπαθήσαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλον τον κόσμο. Tο Hippo Theatre e-School είναι μια παράπλευρη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Στη δουλειά μας και στην τέχνη μας η φυσική παρουσία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο. Ωστόσο οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο γύρω μας, ανοίγουν άλλον έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο. Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Τα εργαστήρια ενηλίκων θα κινηθούν μέσα στο πλαίσιο κάποιων ευρύτερων θεματικών κύκλων. Φέτος το κέντρικό θέμα θα είναι τα ρίσκα που παίρνει κανείς και η σημασία τους στη συγκρότηση της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό. Η συγκεκριμένη θεματική θα έχει προσανατολιστικό χαρακτήρα και θα λειτουργεί σαν πυξίδα στην ανάπτυξη του κάθε εργαστηρίου. 

Ρerformance: Θεωρία και Πράξη. Ένα εργαστηριακό μάθημα που συνδυάζει την ιστορία και θεωρία της τέχνης της performance με την καλλιτεχνική δημιουργία.

Κίνηση: Πες μια Ιστορία με το Σώμα. Αναπνοές, Κίνηση, Μουσική, για να αποκτήσει το σώμα τον αέρα που χρειάζεται και το χώρο να υπάρξει και να εκφραστεί.

Βασικές Αρχές Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας και Αντικειμένου: εισαγωγή  στο θεατρικό κόσμο της κούκλας και του σύμπαντος που τη περιβάλλει.

Κουκλοθέατρο και Προσωπική Ανάπτυξη: μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρο αλλά και τους Μύθους του Αισώπου, οι συμμετέχοντες δημιουργούν έναν ασφαλή μικρόκοσμο, μέσα στον οποίο θα κατανοήσουν αλλά και ανακαλύψουν πτυχές της προσωπικότητάς τους.

Θεατρική Γραφή: από τη Σκέψη στον Διάλογο.

Δημιουργικές Αναγνώσεις Ποίησης: με αφετηρία αγαπημένα τους ποιήματα, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν σε εποχές, ρεύματα και ποιητικές γενιές φτάνοντας μέχρι την ποίηση που γράφεται σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων,  αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.

Γενικές Πληροφορίες 
* Τα μαθήματα είναι μηνιαία και ξεκινάνε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
* Διάρκεια διαδικτυακής Συνάντησης: 60΄ με 90΄(εξαρτάται το Μάθημα)​
* Τιμές: Τιμή γνωριμίας για κάθε πρώτο μήνα εγγραφής: 50€/μήνα (τμήματα ενηλίκων). Προβλέπεται έκπτωση 10% για παρακολούθηση δύο (+) μαθημάτων και 15% για παρακολούθηση τεσσάρων (+). Μετά τον πρώτο μήνα η τιμή διαμορφώνεται στα 55€/μήνα Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. 
* Το κάθε μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας μίας ή μιάμισης ώρας (4 συναντήσεις/μήνα). 
* Κάθε μήνα αλλάζει η θεματική ενότητα
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
* Τελευταία μέρα εγγραφών: στις 5 του κάθε μήνα.
* Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας του zoom. 
* Τα μαθήματα είναι αυτόνομα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όσα τους ενδιαφέρουν.
*  Πληροφορίες - Εγγραφές: e-mail: info@hippotheatreschool.com
Τηλ.: 2313095148 & 6986513929 
* Για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ζούμπα Γεωργία στο 6976 408 158 ή zoubitsageorgia@hotmail.com

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.