Διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από την ομάδα Hippo

Διαδικτυακά μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από την ομάδα Hippo

Η θεατρική ομάδα Hippo μας καλωσορίζει στο Hippo Theatre e-School, το πρώτο διαδικτυακό καλλιτεχνικό σχολείο στη χώρα μας. Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, με αγάπη στις Τέχνες και τη δημιουργική φαντασία, που έχει ως βάση το θέατρο στην εκπαίδευση, τη ζωγραφική, τη δημιουργική γραφή, το κουκλοθέατρο, την performace και άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Λίγα λόγια για το Hippo Theatre School… από την ομάδα Hippo.
Το Hippo Theatre e-School είναι μια ιδέα που γυροφέρναμε χρόνια στο μυαλό μας. Αφορμή για την υλοποίησή του δεν στάθηκε μόνο η λογική του social distancing λόγω κορονοϊού. Για μας έρχεται ως ανταπόκριση σε μια βαθιά ανάγκη του κόσμου για επικοινωνία, σύνδεση, συμμετοχή και αλληλοκατανόηση. Μέσα από τα ταξίδια που κάναμε τα τελευταία χρόνια, παίζοντας θέατρο και οργανώνοντας σεμινάρια όπου ήταν δυνατόν να γίνουν, προσπαθήσαμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με ανθρώπους, κοινότητες και εκπαιδευτικές δομές σε όλον τον κόσμο. Tο Hippo Theatre e-School είναι μια παράπλευρη συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Στη δουλειά μας και στην τέχνη μας η φυσική παρουσία είναι ένα αδιαπραγμάτευτο δεδομένο. Ωστόσο οι δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία σε επίπεδο διασύνδεσης και διάδρασης με τον κόσμο γύρω μας, ανοίγουν άλλον έναν ανεκμετάλλευτο μέχρι τώρα δρόμο. Αν κάτι κάνει τα μαθήματα του Hippo Theatre e-School να ξεχωρίζουν από άλλα μαθήματα του είδους, δεν είναι μόνο η πρωτοτυπία τους, το ενδιαφέρον περιεχόμενό τους, το πάθος, η εμπειρία και η κατάρτιση των εμψυχωτών τους. Αυτό που χαρακτηρίζει το πρόγραμμά μας είναι μια μεθοδολογική προσέγγιση και ένας στρατηγικός σχεδιασμός ακαδημαϊκών προδιαγραφών. 

Μαθήματα για παιδιά
Τα παιδιά απελευθερώνουν τη φαντασία τους, καλλιεργούν τις γνώσεις τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση και δυναμώνουν, με όποιο μάθημα κι αν επιλέξουν:  
Εκπαιδευτικό Δράμα: μια δομημένη παιδαγωγική διαδικασία που υιοθετεί στοιχεία από το θέατρο, με απώτερο στόχο την κατανόηση του εαυτού και του κόσμου. Τα παιδιά  εκφράζονται μέσω της θεατρικής φόρμας, αναλαμβάνουν ρόλους, αλληλεπιδρούν, αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, ενεργούν συλλογικά και λαμβάνουν αποφάσεις.

Παιχνίδια στο σπίτι - Θέατρο και Αυτοσχεδιασμός: Με γνώμονα πάντα το παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν τεχνικές του θεάτρου και του δράματος, όπως τον αυτοσχεδιασμό, την αναπαράσταση, τη δράση, την αφήγηση, την επεξεργασία κειμένου, τους διάλογους κ.ά.

Κουκλοθέατρο – Κατασκευή και Εμψύχωση Κούκλας: Τα παιδιά Αναδημιουργούν γνωστές ιστορίες, ή επινοούν ιστορίες από την φαντασία τους, ενώ φτιάχνουν τις δικές τους μοναδικές κούκλες.

Φτιάξτο μόνος σου: Εικαστικά - Κατασκευές: Μια βιωματική εμπειρία μάθησης γεμάτη χρώματα και υλικά προς εξερεύνηση.

Δημιουργική Γραφή: Τα παιδιά πειραματίζονται με τις δυνατότητες του διαλόγου και προσπαθούν να φτιάξουν αστείες, τρομακτικές ή σπαραξικάρδιες ιστορίες, ανάλογα με τη διάθεσή τους.

* Περισσότερες πληροφορίες για τις ηλικίες, τις ημέρες/ώρες/διάρκεια των Μαθημάτων αλλά και τους Δασκάλους θα βρείτε εδώ.

Γενικές Πληροφορίες 
* Τα μαθήματα είναι μηνιαία και ξεκινάνε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.
* Διάρκεια διαδικτυακής Συνάντησης: 60΄ με 90΄(εξαρτάται το Μάθημα)​
* Τιμές: Τιμή γνωριμίας για κάθε πρώτο μήνα εγγραφής: 40€/μήνα (παιδικά τμήματα). Προβλέπεται έκπτωση 10% για παρακολούθηση δύο (+) μαθημάτων και 15% για παρακολούθηση τεσσάρων (+). Μετά τον πρώτο μήνα η τιμή διαμορφώνεται στα 45€/μήνα Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ. 
* Το κάθε μάθημα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και είναι διάρκειας μίας ή μιάμισης ώρας (4 συναντήσεις/μήνα). 
* Κάθε μήνα αλλάζει η θεματική ενότητα
* Οι θέσεις είναι περιορισμένες. 
* Τελευταία μέρα εγγραφών: στις 5 του κάθε μήνα.
* Τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας του zoom. 
* Τα μαθήματα είναι αυτόνομα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όσα τους ενδιαφέρουν.
*  Πληροφορίες - Εγγραφές: e-mail: info@hippotheatreschool.com
Τηλ.: 2313095148 & 6986513929 

* Για κάθε λεπτομέρεια ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κυρία Ζούμπα Γεωργία στο 6976 408 158 ή zoubitsageorgia@hotmail.com

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.