Δέκα βραβευμένες «Μεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους»

Δέκα βραβευμένες «Μεγάλες Ταινίες Μικρού Μήκους»

Οι Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους είναι εδώ. Για τέταρτη χρονιά, το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει στις οθόνες μας δέκα βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στις δικές σας οθόνες, με ή χωρίς παρέα, στην ένταση και την ώρα που επιθυμείτε, οι δέκα βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους μας καλούν να βουτήξουμε στον μεγάλο κόσμο τους. Σαν καθρέφτες της κοινωνίας, προβάλλουν ρεαλιστικά, συμβολικά ή λυρικά κοινωνικά θέματα, όπου πρωταγωνιστούν οι θηλυκότητες, η φύση, τα ετεροκανονικά πρότυπα και στερεότυπα, η νεότητα, η στοργή, ο ρατσισμός, ο έρωτας. 

Συντονιστείτε για εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα που χωρούν μέσα σε λίγα λεπτά από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου στο onassis.org και στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 10 ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ 

Η γραμμή που διαχωρίζει τη μοναχικότητα από τη μοναξιά («Κάκτος»).
Ένα εξωγήινο Πλάσμα που τελικά δεν είναι τόσο ξένο («Μάγμα»).
Καταπνιγμένος αισθησιασμός στα ναυπηγεία του Περάματος («Στον Θρόνο του Ξέρξη»).
Μια αποτυχημένη απόπειρα θανάτου που ανοίγει μια νέα πόρτα ζωής (“Toxic Magnus”).
Μια γενέθλια επιθυμία εκπληρώνεται με τη βία και την τρυφερότητα δύο φίλων (“5pm Seaside”). Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να νιώσει λίγη στοργή («Δάφνη»);
Δύο μεσήλικα ζευγάρια μέσα από τέσσερις εφήβους (“Kiddo”).
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ένας έρωτας και η καταγωγή ως μέσο αποδοχής ή μη (“Pendulus”).
Νιώθοντας την πίεση να πετύχεις – μέχρι τελικής πτώσης («Tokakis ή What’s My Name»).
Εν μέσω καραντίνας, ένα ζευγάρι περιθωριακών σε μια ακόμα μέρα δουλειάς («Τελευταία Πνοή»).

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.