Δείτε τη «Γρανάδα» του Γιάννη Καλαβριανού online

Δείτε τη «Γρανάδα» του Γιάννη Καλαβριανού online

Ποια ήταν η «Ιωάννα η τρελή»; Και τι σχέση έχει αυτή η προσωπικότητα με την ιστορία μιας σύγχρονης ελληνικής οικογένειας; Πώς συνδέεται ο θάνατος των αστεριών με τη ζωή των ανθρώπων; Είμαστε τελικά φτιαγμένοι από αστερόσκονη; Η ζωή μας σε αυτό τον κόσμο είναι μια ακολουθία συμπτώσεων ή καθορίζεται από κάποια ανώτερη δύναμη; O θάνατος αποτελεί το τέλος ή μήπως πρόκειται για την αρχή ενός ταξιδιού σε μια άλλη διάσταση;

Ο Γιάννη Καλαβριανός συνέθεσε ένα έργο που μέσα από την τέχνη, μέσα από ιστορίες θρυλικών προσώπων και θεωρίες του αστρικού σύμπαντος μιλά για τη ζωή, το θάνατο, το χρόνο. Ήρωες με μυστικά και πάθη ζωντανεύουν σε ένα κείμενο αφηγηματικό, εξαιρετικά άμεσο και κατανοητό, που ενώ σε ταξιδεύει σε κόσμους μακρινούς και εποχές περασμένες την αμέσως επόμενη στιγμή σε επανεφέρει σε μια πραγματικότητα σκληρή και αβάσταχτη. Συνδετικός κρίκος των ιστοριών και κοινό σημείο αναφοράς των προσώπων οι απώλειες, κάθε είδους. Τα ορατά και αόρατα σημάδια που αφήνουν, η τραγικά μεγάλη συχνότητά τους αλλά και η εσωτερική δύναμη που χρειάζεται για να απαλύνει ο πόνος και να συνεχιστεί η επί γης διαδρομή.

Η «Γρανάδα» βρίσκεται στη λίστα με τις πιο αγαπημένες και ενδιαφέρουσες παράστασεις που έχουμε δει στο θέατρο! Αν δεν την προλάβατε σε κάποια από τις σκηνές που παιζόταν, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να την παρακολουθήσετε online στo κανάλι της εταιρίας θεάτρου Sforaris στο YouTube.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.