Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν

Ντε Σαντ. Στη Ζυστίν

Κωμικός μονόλογος βασισμένος σε μοτίβα και αποσπάσματα από τα πιο γνωστά έργα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ. Η σατανική Μαντάμ Ντελμόνζ συναντά και πάλι την «αθώα» Ζυστίν παρασύροντάς την στο σκοτεινό της σύμπαν, της επιθυμίας χωρίς όρια και ταμπού, κόντρα στις κοινωνικές και ηθικές συμβάσεις του «πολιτισμένου» μας κόσμου.
Επίκαιρος και προφητικός όσο ποτέ, ο λόγος του Μαρκήσιου Ντε Σαντ δοκιμάζει τα ακραία όρια της εγωιστικής ελευθερίας του ανθρώπου και με όπλο τον σαρκασμό ασκεί μια καθολική κριτική τόσο στο καταναλωτικό ιδεώδες του καπιταλισμού, όσο και στην ηθική και την ιδεολογία του νεοφιλελευθερισμού.
Μια εξαιρετική ερμηνεία της Μάρως Παπαδοπούλου πάνω στο κείμενο του Τσέζαρις Γκραουζίνις που συμπυκνώνει με τρόπο εξαιρετικό τη φιλοσοφία του «θεϊκού» Μαρκησίου.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 52 31 131

Κείμενο- σκηνοθεσία - φωτισμοί Cezaris Graužinis.
Κοστούμι – Styling:  Vilma  Galeckaite- Dabkiene 
Σκηνικό:   Cezaris Graužinis.
Ηχητικό περιβάλλον βασισμένο στην άρια Κάστα Ντίβα: Martynas  Bialobžeskis
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.
Ερμηνεύει η Μάρω Παπαδοπούλου.

 

 

Παναγιώτης Χαχής

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.