ΑΝΑΒΟΛΗ | Creatures and Visages / C. Suen και Γ. Σπυρόπουλος

ΑΝΑΒΟΛΗ | Creatures and Visages / C. Suen και Γ. Σπυρόπουλος

Βάσει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης σχετικά με την πρόληψη έναντι του COVID-19, οι χώροι τέχνης και πολιτισμού θα παραμείνουν κλειστοί ως και τις 30/11.

Η FokiaNou Art Space είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την Catherine Suen και τον Γιώργο Σπυρόπουλο στη διατομική έκθεση με τίτλο “Creatures and Visages”. Οι δύο καλλιτέχνες, που είναι καλοί φίλοι, ανακάλυψαν ότι και οι δύο λειτουργούν στο ίδιο επίπεδο φαντασίας, ασχολούμενοι με παρεμφερή θέματα ενώ χρησιμοποιούν παρόμοιες παλέτες έκφρασης.

Αφήνοντας τον πραγματικό κόσμο, η Catherine Suen βρίσκει καταφύγιο σε έναν φανταστικό κόσμο όπου μπορεί να αφήσει τη φαντασία της ελεύθερη. Χρησιμοποιώντας ότι ανακυκλωμένο υλικό μπορεί να συλλέξει, όπως χαρτί, υφάσματα, πλαστικά, χαρτόνια, κουτιά κλπ, κόβει, συναρμολογεί και χρωματίζει φανταστικά πλάσματα με κοστούμια, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό σύμπαν. Αυτά τα κοστούμια εμπνέονται επίσης, από τους διάφορους πολιτισμούς που έχει συναντήσει ταξιδεύοντας.

 

Γεννημένη στη Γαλλία, η Suen σπούδασε κινέζικα στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμού στο Παρίσι και μετά ταξίδεψε σε πολλές χώρες, πριν εγκατασταθεί στην Αίγινα πριν από 20 χρόνια, όπου ζει και εργάζεται ως ανεξάρτητη εικαστική καλλιτέχνης. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Αθήνα και την Αίγινα, ενώ επίσης εργάζεται ως κοστούμι και σκηνογράφος για διάφορες θεατρικές εταιρείες.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος είναι κυρίως μουσικός που έχει στραφεί στη δημιουργία εικόνων, ως ένα άλλο μέσο καλλιτεχνικής αυτό- έκφρασης. Ως συνιδρυτής της ψυχεδελικής μπάντας της δεκαετίας του '60 Nirvana UK, έζησε στην Αγγλία για 30 χρόνια, εργαζόμενος στον κλάδο των ηχογραφήσεων. Επέστρεψε στην Ελλάδα σε μόνιμη βάση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και άρχισε να εργάζεται με ψηφιακές εικόνες. Συνεχίζει να δημιουργεί μουσική παράλληλα με τα κολάζ του, βρίσκοντας έναν άλλο τρόπο να πει κάτι που δεν μπορεί να εκφράσει με τις λέξεις και τη μουσική, δημιουργώντας “εικόνες μέσα σε εικόνες".

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou ArtSpace, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.