Boy Blue | Λονδρέζικο hip hop στην ΕΛΣ

Boy Blue | Λονδρέζικο hip hop στην ΕΛΣ

Κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη της σκηνής hip hop του Λονδίνου, με χορογραφίες που έχουν κατακτήσει τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, η ομάδα χορού Blue Boy είναι το πνευματικό παιδί δύο σπουδαίων καλλιτεχνών: του συνθέτη Michael “Mikey J” Asante και του χορογράφου Kenrick “H2O” Sandy. Δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάστηκαν με τον Danny Boyle (σκηνοθέτη του Slumdog Millionaire) για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012, ενώ είναι καλλιτεχνικοί συνεργάτες του Barbican.

Έρχονται στο Summer Nostos Festival για δυο διαφορετικές παραστάσεις, μία στην Εναλλακτική Σκηνή και μια δεύτερη στην Αγορά με jam και hip hop χορό που θα δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες πάρτι. Έτσι, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να δει την ομάδα σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες και να αντιληφθεί όχι μόνο την καλλιτεχνική της δύναμη, αλλά και το εύρος των εκφραστικών δυνατοτήτων της.

Ειδικά για την Εναλλακτική Σκηνή, η ομάδα ετοίμασε το Project R.E.B.E.L. που έχει χορογραφήσει ο Kenrick “H2O” Sandy σε μουσική σύνθεση του Michael “Mikey J” Asante. Στόχος της δημιουργίας αυτής είναι να προκαλέσει μια σειρά ερωτημάτων για την πολιτιστική ταυτότητα, για το τι σημαίνει πραγματικά το να ανήκεις σε μια κοινότητα και για το πώς διαχειριζόμαστε την αίσθηση ότι είμαστε ανίσχυροι. H εμπειρία θα είναι ιδιαίτερη για το κοινό, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα θέασης σε 360 μοίρες.

Η συνθήκη θα είναι διαφορετική στην Αγορά, όπου οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival θα συμμετάσχουν ουσιαστικά σε μια γιορτή της κοινότητας που έχουν δημιουργήσει οι Boy Blue – μια κοινότητα που οι ίδιοι αποκαλούν οικογένεια. 15 χορευτές που έχουν εκπαιδευτεί από τη βραβευμένη ομάδα θα παρουσιάσουν ένα ειδικό show με την ξεκάθαρη πρόθεση να μας καθηλώσουν. Δυνατή, παλλόμενη μουσική θα απλωθεί στην Αγορά καθώς σχηματισμοί χορευτών θα εμφανίζονται σε μια σειρά αλλεπάλληλων και σύνθετων χορογραφιών. Η ακρίβειά τους είναι εντυπωσιακή. Νιώθεις ότι σε διαπερνά η ενέργειά τους. Η κίνηση είναι συναρπαστική. Το κοινό θα νιώσει να παρασύρεται σε αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα.

H oμάδα Boy Blue έχει κερδίσει το κορυφαίο βραβείο Laurence Olivier Award for Outstanding Achievement in an Affiliated Theatre, ενώ ήταν προτεινόμενη για το ίδιο βραβείο το 2017 με το Blak Whyte Gray. Το δημιουργικό δίδυμο Boy Blue έχει δημιουργήσει ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά προγράμματα χορού στο ανατολικό Λονδίνο από το 2001, όπου χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη τεχνική του ενεργοποιεί περισσότερους από 100 νέους χορευτές προκειμένου να μαθητεύουν κάθε εβδομάδα πλάι σε επαγγελματίες του χώρου. Με ηλικίες που κυμαίνονται από 4 ως 30 ετών, οι ενδιαφερόμενοι ασκούνται στην τέχνη του hip-hop και κατανοούν την έννοια της χορογραφίας. Kαι η αλήθεια είναι ότι οι σταρ του hip hop Michael “Mikey J” Asante και του χορογράφου Kenrick “H2O” Sandy νιώθουν περισσότερο ευτυχισμένοι παρά ποτέ όταν ακριβώς διδάσκουν όλους αυτούς τους νέους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.