ΑΝΑΒΟΛΗ | Blues Wire meets Blues Cargo | Δύο θρύλοι στο Κύτταρο

ΑΝΑΒΟΛΗ | Blues Wire meets Blues Cargo | Δύο θρύλοι στο Κύτταρο

Δύο θρυλικές μπάντε μοιράζονται τη σκηνή.

Οι Blues Wire η μπάντα για την οποία έχουμε εξαντλήσει όλα τα κοσμητικά επίθετα και δυσκολευόμαστε πάντα να περιγράψουμε, αυτή η ευλογημένη παρέα που αβίαστα, από το 1983, κάθε φορά σαν πρώτη φορά, μας καθηλώνει και μας ξεσηκώνει με τη μοναδική χάρη που «μεταφράζει» ζωντανά τις δικές της αλλά και κλασικές μπλουζ (και όχι μόνο) εμπνεύσεις, συναντούν στη σκηνή του Κυττάρου τους Blues Cargo!

Οι δεύτεροι, οι «Έλληνες απ’ το ..Σικάγο», η μπάντα που από το 1987 υπηρετεί πιστά τα αγαπημένα της Μπλουζ με τρόπο αδιαπραγμάτευτο και χαρακτήρα μοναδικό και εν έτη 2020 αποτελεί σημείο αναφορά του είδους για τους απανταχού λάτρεις των «καθαρόαιμων» μπλουζ.

BLUES WIRE
Η μπάντα με το παράσημο της «καλύτερης μπλουζ μπάντας στην Ευρώπη»… Πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, 35+ χρόνια πορείας, πάνω από 10 δισκάρες στο ενεργητικό τους, συνεργασίες και Live Acts με κορυφαία ονόματα του είδους: Buddy Guy / Albert King / John Mayall / Otis Rush / John Hammond / Louisiana Red / Katie Webster/ Carey Bell / Dave Kelly / Angela Brown / Larry Garner / Dick Heckstall Smith, Al Copley / Guitar Shorty / Johnny Mars / Dr.FEELGOOD κ.α και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, μα πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους μπλουζ.

BLUES CARGO
Από το 1984 τη χρονιά που ξεκίνησαν όλα σε μια ανοιχτή συναυλία στο γήπεδο του Αμύντα, όπου ο Δημήτρης Ιωάννου (μπάσο, φωνή) συνάντησε τον Στέλιο Ζαφειρίου (κιθάρα) και με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για τα blues έφτιαξαν τους JUKE BLUES (μετέπειτα BLUES MACHINE και εν τέλη εν έτη 1987 BLUES CARGO)
- έως το 2020, ως μπάντα ορόσημο για τα μπλουζ της χώρας μας, έχοντας εμφανιστεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες σκηνές στην Ελλάδα και μοιραστεί τη σκηνή με παγκόσμιους θρύλους όπως: JOHN MAYAL BLUESBREAKERS, JOHN HAΜMOND κ.α.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.