Blend presents “Techniques“ with Richie Hawtin & Sven Väth + Sama Abdulhadi

Blend presents “Techniques“ with Richie Hawtin & Sven Väth + Sama Abdulhadi

Το Techniques επιστρέφει μετά από τρία χρόνια (αναγκαστικής) απουσίας για να γιορτάζει τα 10 χρόνια του, και να ενώσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πιο συναρπαστικής μουσικής σκηνής στον πλανήτη.

Από την πρώτη του εμφάνιση, το πολυσυζητημένο φεστιβάλ του Blend Athens πάντα έδινε το κάτι παραπάνω στην Αθηναϊκή clubland, φιλοξενώντας τα πιο δυνατά ονόματα του χώρου. Φέτος επιλέγει να επισφραγίσει τη δυναμική του, παρουσιάζοντας διάσημους, καταξιωμένους, αγαπημένους συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή.

Ο πρωτοπόρος Richie Hawtin… πάντα μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις και στον τρόπο που παρουσιάζει τη μουσική του στο κοινό. Γεννημένος στην Αγγλία, μεγάλωσε στον Καναδά, όμως ξεκίνησε την καριέρα του από την Αμερική και την πρωτεύουσα της techno, το Detroit, για να ηγηθεί του δεύτερου δημιουργικού κύματος που ήρθε από εκεί στις αρχές τις δεκαετίας του ’90. Ως Plastikman κυκλοφόρησε κάποιες από τις πιο επιδραστικές δουλειές, που ξέφυγαν από τα στενά όρια της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Η καλλιτεχνική έκφρασή του πάντα συνομιλούσε με άλλες μορφές τέχνης – ο Richie έχει συνεργαστεί με τα Grand Palais και Centre Pompidou στο Παρίσι, με το Guggenheim και τη Gagosian Gallery στη Νέα Υόρκη, με τη Sydney Opera House, με τον Raf Simons της Prada, με τον χορογράφο Enzo Cosimi για την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2006 και η λίστα συνεχίζεται.   

Ο αεικίνητος Sven Vath… 41 χρόνια εκρηκτικής καριέρας στον χώρο του DJing, διαμόρφωσε την κουλτούρα του clubbing με τον πιο πρωτοποριακό τρόπο. Από το Omen Club και το φουτουριστικό Cocoon στη Φρανκφούρτη, στα Cocoon events στην Ίμπιζα και στην Cocoon Events Worldwide, ο Svenέμαθε σε όλους πώς πρέπει να στήσεις μια μοναδική clubbing εμπειρία, που μένει στην ιστορία. Συγχρόνως, με την Cocoon Recordings κατάφερε να φτιάξει μια δισκογραφική ετικέτα που στέγασε κάποιες από τις πιο ποιοτικές και κλασικές στιγμές στην ιστορία της techno, η Cocoon ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς. Απολαμβάνοντας, πλέον, τον σεβασμό και τα εύσημα για την προσφορά του, ο Sven Vath βραβεύεται στη χώρα του και ετοιμάζει εκθέσεις και βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος για τη Γερμανική σχολή της techno, αφού ήταν ένας από αυτούς που τη δημιούργησαν και τη βοήθησαν να κατακτήσει τα dancefloors παγκοσμίως.

Η δυναμική Sama’… το κορίτσι από την Παλαιστίνη που επέβαλε την παρουσία της στον χώρο, μετά από ένα επικό set από την πατρίδα της για το Boiler Room, που έσπασε όλα τα ρεκόρ, μετρώντας σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια views. Παθιασμένη με τη μουσική και τη δημιουργία, η Sama’ σπούδασε μουσική τεχνολογία πριν ασχοληθεί με το DJing. Είναι, όμως, η κοσμοθεωρία της και τα πιστεύω της, για τα οποία μάχεται με δυναμικότητα, που την ξεχωρίζουν από όλους τους DJs της γενιάς της. Έχει αφοσιωθεί στην προώθηση των DJs και παραγωγών από την Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, δημιουργώντας μία καλλιτεχνική διέξοδο και πλατφόρμα υποστήριξης για όλους. Η Sama’ απασχόλησε τα media παγκοσμίως την Πρωτοχρονιά του 2020, όταν συνελήφθη και πέρασε 8 μέρες στη φυλακή με την κατηγορία της «βεβήλωσης θρησκευτικού χώρου», κατά τη διάρκεια κινηματογράφησης live streaming για το Beatport, παρά την επίσημη άδεια που είχε δοθεί. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν απλά να ενισχυθεί η σημαντική και μαχητική παρουσία της στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, ως μία γυναίκα που μάχεται για έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο.

Η παρουσία του Richie, του Sven και της Sama’ στα decks θα ενισχυθεί από εντυπωσιακά visuals, τα οποία αναλαμβάνει το team του Hawtin, και συγκεκριμένα η βραβευμένη designer και audiovisual artist, Joelle Charlotte Snaith. Η Snaith προγραμματίζει μία μοναδική εμπειρία, κατά την οποία θα εξερευνήσει live τη σύνδεση και τη σχέση μεταξύ ήχου και ύλης, μεταμορφώνοντας το αίσθημα των καλλιτεχνών και του κοινού σε μία εικόνα που μπορείς να δεις, να νιώσεις και να ακούσεις.

Ο ήχος, όπως πάντα, θα είναι custom made και high-end, ανάλογος του εκτοπίσματος των καλλιτεχνών.    

Η Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία μητρόπολη της techno, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου για το Techniques 2022!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.