Black Lives Matter :: H φωνή των αμερικάνικων δρόμων

Black Lives Matter :: H φωνή των αμερικάνικων δρόμων

Το παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ελλάδα μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε τη διαδικτυακή συζήτηση, Black Lives Matter: Ακούμε τη φωνή των αμερικάνικων δρόμων, σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ με ελληνικούς υπότιτλους.

Ομιλήτριες/ες:

> Ernest Coverson, Υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ

> Marion Gray-Hopkins, ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Gary Hopkins, Jr. Τον Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς

--

Ο Ernest Coverson εργάζεται ως Υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, δουλεύει για την εξάλειψη όλων των μορφών της βίας των όπλων, που μαστίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ιδιαίτερα στις κοινότητες των μαύρων και των Αφροαμερικανών. Διεξάγει το έργο αυτό τόσο μέσα από νομοθετικές διαδικασίες όσο και μέσα από την άμεση οργάνωση κοινοτήτων. Ο Ernest έχει αφιερώσει τη ζωή του στην κοινωνική δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη χώρα. Ξεκίνησε τον αγώνα του για δικαιοσύνη ως Υπεύθυνος Νεολαίας στη NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων), όπου δούλεψε για την ανάπτυξη της νεολαίας σε όλες τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας σε δουλειά ενδυνάμωσης κοινοτήτων, ο Ernest εξακολουθεί να χτίζει γέφυρες για όσους και όσες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι φωνές τους θα ακούγονται.

Στην εκδήλωση, ο Ernest αναφέρεται: στο υπόβαθρο της δράσης της αστυνομίας στις ΗΠΑ, τη χρήση υπερβολικής και θανάσιμης βίας, καθώς και το κίνημα Black Lives Matter. Θα εκτυλίξει την ιστορία του George Floyd, τους λόγους για τους οποίους η υπόθεσή του είναι εμβληματική, καθώς και τις επακόλουθες διαδηλώσεις. Θα αναφερθεί στην καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ από την αστυνομία, καθώς και στο έργο και τα αιτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Marion Gray-Hopkins γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον. Το 2000 ξεκίνησε το έργο της ως ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μετά την ψυχρή δολοφονία του άοπλου, 19χρονου γιού της, Gary Hopkins, Jr. τον Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς. Τώρα, κινητοποιείται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ενάντια στις συστημικές αδικίες και ανισότητες. Είναι συν-ιδρύτρια και τώρα Πρόεδρος της Συμμαχίας των Ανήσυχων Μητέρων (Coalition of Concerned Mothers – COCM), που αποτελείται κυρίως από μητέρες, των οποίων το έργο επιδιώκει τον τερματισμό της αστυνομικής βαναυσότητας, της ψυχρής βίας κατά των κοινοτήτων και της μαζικής κάθειρξης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προβολή και υποστήριξη της ανάγκης για πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές.

Στην εκδήλωση, η Marion αναφέρεται: στην ιστορία του δολοφονημένου γιού της Gary, τον τραγικό του θάνατο και την απουσία λογοδοσίας. Θα αναφερθεί επίσης στην πλήρη έλλειψη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και τον αγώνα που εξελίσσεται εκεί.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία, συντασσόμενη με το κίνημα στην Αμερική, με παγκόσμια έκκληση, στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ καλούνται να διασφαλίσουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του George Floyd θα λογοδοτήσουν. Υπογράψτε κι εσείς εδώ.

#JusticeforGeorgeFloyd
#BlackLivesMatter

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.