Bicep // Οι κορυφαίοι της dance σκηνής ζωντανά στο ΟΑΚΑ

Bicep // Οι κορυφαίοι της dance σκηνής ζωντανά στο ΟΑΚΑ

Αντίστροφα μετρά τις ημέρες η Αθήνα, καθώς οι BICEP ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τη συναυλία της χρονιάς. Ένα live show που θα θυμόμαστε για καιρό!

Η ζήτηση για περισσότερα εισιτήρια παραμένει αμείωτη. Μετά το sold out της συναυλίας και για να ικανοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση του κοινού, η προγραμματισμένη εκδήλωση μεταφέρεται σε νέο χώρο, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ. Την Τετάρτη 12 Απριλίου στις 12:00μ.μ  θα ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων για τις κερκίδες του γηπέδου. Ο αριθμός των εισιτηρίων αυτών είναι περιορισμένος.  

*Όλα τα εισιτήρια που έχουν ήδη πουληθεί για τις 30 Απριλίου ισχύουν κανονικά για τη μία και μοναδική εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Οι κορυφαίοι της παγκόσμιας dance σκηνής, BICEP, έρχονται για να μας «ταρακουνήσουν» με ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά live shows που έχουν γίνει ποτέ στην Αθήνα στις 30 Απριλίου 2023. 

Μουσικοί παραγωγοί, Dj's, curators και με δική τους δισκογραφική εταρεία, οι Bicep θεωρούνται αυτήν τη στιγμή, ένα από τα πιο περιζήτητα και καθοριστικά acts της παγκόσμιας χορευτικής μουσικής. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, με τίτλο «Water», χαρακτηρίστηκε από το Mixmag ως κάτι λιγότερο από «ύμνος», ενώ από το περιοδικό Billboard γράφτηκε ότι το δίδυμο «δημιουργεί σταθερά μερικές από τις πιο ισχυρές ηλεκτρονικές ατμόσφαιρες». Άλλωστε, το Billboard επαινεί διαρκώς τις «εντυπωσιακές ζωντανές τους εμφανίσεις».

Με καταγωγή από το Μπέλφαστ και με μόνιμη έδρα το Λονδίνο, το δίδυμο των Andrew Ferguson  και Matthew McBriar  κυκλοφόρησε, το 2017, το άκρως επιτυχημένο πρώτο άλμπουμ, «BICEP», μέσω της Ninja Tune. Ενα άλμπουμ που αποδίδει με σαφήνεια την ιστορία, την κουλτούρα και το πάθος του ντουέτου για τη μουσική και εξακολούθει να μας αποκαλύπτει διαρκώς νέες πτυχές του ταλέντου του. Το «BICEP» σκαρφάλωσε στο Top20 των UK charts, ενώ παράλληλα αποθεώθηκε από κορυφαία δημοσιογραφικά μουσικά μέσα, όπως τα Pitchfork, NPR και Mixmag. Η παρουσίαση των singles «Glue», «Rain», και «Vale», μαζί με το remix του «Opal» από τον ταλαντούχο Four Tet, αποτελούν ξεχωριστές στιγμές της επιτυχημένης πορείας των Bicep, ενώ αναδεικνύουν την ευφυΐα, την πολυδιάστατη φύση και σίγουρα το καλλιτεχνικό τους όραμα. Τον Ιανουάριο του 2021, οι Bicep κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ, «Isles», το οποίο έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς. Τα σχόλια για το άλμπουμ ποικίλα: «a tour de force of neon euphoria» (Resident, οι Advisor), «ξεχειλίζει από ανήσυχη ενέργεια» (Evening Standard), «ένα από τα καθοριστικά dance αλμπουμ του 2021» (Mixmag», «περίπλοκο, κυκλοθυμικό, νοσταλγικό, εσωστρεφές και συναισθηματικό» (Bilboard). Η Guardian το ανακήρυξε «άλμπουμ της εβδομάδας».

Το 2022, οι Bicep έκαναν, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, μία από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα, live εμφανίσεις τους στο Alexandra Palace του Λονδίνου, χωρητικότητας 10 χιλιάδων ατόμων, όπου και οι δύο ημέρες έγιναν sold out σε μόλις πέντε λεπτά. Με πολλαπλές sold out συναυλίες ανά τον κόσμο και εντυπωσιακές εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως Glastonbury, Coachella, Sonar, Pithfork Festival και Primavera, οι Bicep έχουν κατορθώσει, με μεγάλη μαεστρία, να γνωρίσουν καθολική αποδοχή σε κάθε νέα κυκλοφορία τους, και να καθορίσουν μουσικά τη δεκαετία που διανύουμε ανοίγοντας νέους δημιουργικούς ορίζοντες.

Η προπώληση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10:00.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.