Μπετόβεν για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο

Μπετόβεν για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο

Συναυλία–αφιέρωµα στον Μπετόβεν, για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του µεγάλου µουσουργού, του αφοσιωµένου, ακάµατου εργάτη της συνθετικής τέχνης, που δώρισε στην ανθρωπότητα έργα απαράµιλλης οµορφιάς.

Ο φιλόδοξος νεαρός Μπετόβεν έρχεται από τη Βόννη στην πρωτεύουσα της µουσικής, τη Βιέννη. Εκεί τον στηρίζει ο φιλόµουσος πρίγκιπας Καρλ φον Λιχνόφσκυ, και ο συνθέτης τού αφιερώνει το πρώτο έργο της επίσηµης εργογραφίας του και την πρώτη (και «τολµηρή») έκδοση για το µουσικόφιλο κοινό: τα τρία κοµµάτια για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο. Το τελευταίο Τρίο της πρώτης συλλογής του συνθέτη είναι έργο υπέροχης ποικιλότητας µε παραλλαγές, χορό και ξέφρενο φινάλε. Το δεύτερο έργο της συναυλίας, καινοφανών διαστάσεων και εκφραστικού βάθους, θεωρείται αριστούργηµα για τα τρία αυτά όργανα και αφιερώνεται από τον συνθέτη στον αληθινό του φίλο Ροδόλφο, Αρχιδούκα της Αυστρίας.

Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο  σε ντο ελάσσονα, έργο 1 αρ. 3
Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο σε σι ύφεση µείζονα, έργο 97, «Του Αρχιδούκα»

∆ανάη Παπαµατθαίου–Matschke βιολί
Benedict Kloeckner βιολοντσέλο
Uwe Matschke πιάνο

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.