Μπετόβεν: Έργα για πιάνο στην GNO TV

Μπετόβεν: Έργα για πιάνο στην GNO TV

Τρία μοναδικά ρεσιτάλ πιάνου με τους διακεκριμένους σολίστ Δημήτρη Δημόπουλο, Ελισάβετ Κουναλάκη και Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου φέρνουν τον συναρπαστικό πιανιστικό κόσμο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν στην GNO TV από τις 15 Μαΐου 2021.

Τα ρεσιτάλ πιάνου, που βιντεοσκοπήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2020: Ο πιανιστικός Μπετόβεν, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, θα είναι διαθέσιμα δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η παραγωγή και η δημιουργία της GNO TV υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2020, μια μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων», πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πιανιστική μουσική του Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού. Έντεκα αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες σε πέντε βραδινά ρεσιτάλ και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι σολίστ σε απογευματινές συναυλίες παρουσίασαν τις 32 σονάτες για πιάνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη. Στην GNO TV θα παρουσιαστούν επιλογές από τα ρεσιτάλ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των τριών ρεσιτάλ πιάνου που θα είναι διαθέσιμα στην GNO TV έχει ως εξής:

ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
Σονάτα αρ. 2 σε λα μείζονα, έργο 2, αρ. 2
I. Allegro vivace
II. Largo appassionato
III. Scherzo: Allegretto
IV. Rondo: Grazioso

Σονάτα αρ. 15 σε ρε μείζονα, έργο 28, Pastorale (Ποιμενική)
I. Allegro
II. Andante
III. Scherzo: Allegro vivace
IV. Rondo: Allegro ma non troppo – Più allegro quasi presto

ΡΕΣΙΤΑΛ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
Σονάτα αρ. 18 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 31, αρ. 3
Ι. Allegro
ΙΙ. Scherzo: Allegretto vivace
ΙΙΙ. Menuetto: Moderato e grazioso
IV. Presto con fuoco

Σονάτα αρ. 21 σε ντο μείζονα, έργο 53, Waldstein (Βάλντσταϊν)
I. Allegro con brio
II. Introduzione: Adagio molto – attacca
III. Rondo: Allegretto moderato – Prestissimo

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ
Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
Σονάτα αρ. 4 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 7
I. Allegro molto e con brio
II. Largo, con gran espressione
III. Allegro
IV. Rondo: Poco allegretto e grazioso

Σημειώνεται ότι από τον ίδιο κύκλο παραμένει διαθέσιμο στην GNO TV και το ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Κωνσταντίνου έως τις 31/12.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.