Μπες στα παπούτσια μου | Από την ομάδα Ονειρόδραμα

Μπες στα παπούτσια μου | Από την ομάδα Ονειρόδραμα

Για δεύτερη χρονιά, τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2022-2023, η θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα, παρουσιάζει ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, την πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο «Μπες στα παπούτσια μου» για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ από 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00, για παιδιά 5-10 ετών.

Η πρωτότυπη διαδραστική ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, και κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα και σχολικός εκφοβισμός.

Η παράσταση-εργαστήριο έχει τρεις ενότητες :
Α’ ενότητα
Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα
Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα
Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και τα παιδιά εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συγγραφέας- κείμενο: Γιώργος Μενδρινός 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης 
Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου 
Σκηνικά- κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης 
Στίχοι- Μουσικη: Στέλλα Μουδάτσου 
Ενορχήστρωση: Roman Gomez
Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός
Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης 
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Παραστάσεις: από 9 Oκτωβρίου 2022 μέχρι 8 Ιανουρίου 2023
* Κάθε Kυριακή στις 15:00
* Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
* Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
* Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 52 30 267
* Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα www.oneirodrama.gr

Η παράσταση-εργαστήριο τελείται υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.