Μπαμπά θα γίνω μαέστρος! | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Μπαμπά θα γίνω μαέστρος! | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!». Μία εκδήλωση που συνδυάζει αφήγηση παραμυθιού, μουσικούς ήχους μόνο από το ανθρώπινο στόμα, ρυθμούς και μελωδίες από όλο τον κόσμο, καθώς και διάδραση με τα παιδιά μέσα από την εξέλιξη μίας ιστορίας.

Με τη φωνή της Μάτας Κούρτη και του beatboxer Βασίλη Παπούλια ως ανθρώπινη ορχήστρα, οι μικροί... μαέστροι θα παρακολουθήσουν -από την αρχή μέχρι το τέλος- το μουσικό ταξίδι ενός παιδιού στις ηπείρους του πλανήτη μας. Τον τρόπο που ανακαλύπτει ώστε συνδυάζοντας αρμονικά μελωδίες, ρυθμούς και στίχους, να φτιάξει το πρώτο, δικό του τραγούδι. Τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν το σώμα, τα χέρια και τη φωνή τους, παράλληλα με τη διήγηση του παραμυθιού από την Εύη Γεροκώστα. Δοκιμάζουν τη φωνή τους, πειραματίζονται με τη μελωδία και την καταγωγή της κάθε μουσικής, κατευθύνουν με φανταστικές «μπαγκέτες» τον ρυθμό και την ένταση της ανθρώπινης ορχήστρας, γίνονται ένα με τη μουσική, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης της ιστορίας.

Εργαστήριο για παιδιά 6-8 χρονών, στις 11:00
Εργαστήριο για παιδιά 9-12 χρονών, στις 12:30

* Κατά τη διάρκεια της δράσης δεν χρησιμοποιούνται μουσικά όργανα ή ηχογραφημένη μουσική.
* Το μουσικό εκπαιδευτικό δρώμενο «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!» επαναλαμβάνεται  και στις 7 Απριλίου 2019.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.