Εκπαιδευτικά εργαστήρια για εφήβους, παιδιά και οικογένειες #HomeEdition από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για εφήβους, παιδιά και οικογένειες #HomeEdition από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Στο πλαίσιο των #ΗomeΕdition δραστηριοτήτων τους, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, διοργανώνουν μια νέα σειρά εργαστηρίων για παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Πρόκειται για εργαστήρια μικρής διάρκειας με αντικείμενο τη μουσική, την κίνηση και τον χορό και σκοπό την παροχή εναλλακτικών τρόπων διαδικτυακής και δημιουργικής μάθησης.Τα αποτελέσματα αυτής της ιδιότυπης διαδικτυακής συνάντησης θα κοινοποιηθούν μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του τμήματος στο Facebook, στο Instagram και στο YouTube με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων. Αναλυτικότερα:

ΑΝΟΙXΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

El retablo de maese Pedro
Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ φέρνουν για πρώτη φορά σε #ΗomeΕdition την αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου "El retablo de maese Pedro" (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια. Η όπερα που παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με την πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου αποδομείται από τους συντελεστές της για να συνεχίσει το ταξίδι της μέσα από την προβολή ενός βίντεο με σκέψεις και εικόνες πάνω στο τι είναι η όπερα κουκλοθεάτρου και πώς φτάνουμε τελικά στην πραγματοποίηση μιας παράστασης.
Ακολουθώντας νοητά τη ροή της μονόπρακτης όπερας "El retablo de maese Pedro", οι συντελεστές της καλούνται να «βγουν» από τον ρόλο τους και να «συνομιλήσουν» με τους ήρωες που ερμηνεύουν. Με άξονα τη μουσική και το λιμπρέτο του Μανουέλ ντε Φάγια μονωδοί και κουκλοπαίχτες υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ακόμη ένα ταξίδι γεμάτο δημιουργικότητα και φαντασία. Οι μικροί και μεγάλοι θεατές γίνονται ταυτόχρονα και οι ίδιοι μέλη του θιάσου του μαστρο-Πέδρο, δοκιμάζοντας από το σπίτι πρωτότυπους τρόπους για να ζωντανέψουν τους αγαπημένους τους ήρωες, με απρόσμενα υλικά, χρώματα και πολύ τραγούδι!

Σκηνοθετική επιμέλεια – Βίντεο: Ξενοφώντας Βαρδαρός
Κατασκευή – Εμψύχωση κούκλας: Λίτα Ασλάνογλου, Ειρήνη Μάστορα, Γιάννης Τσιούτας
Μετάφραση λιμπρέτου στα ελληνικά: Αγγελική Μπούρα
Μουσικοί: Διονύσης Τσαντίνης, Αναστασία Κότσαλη, Διονύσης Μελογιαννίδης, Ντίνα Στράνη Πιάνο: Σπύρος Σουλαδάκης
www.youtube.com/GNOLearningParticipation

Χορεύουμε; Πρόσκληση σε εργαστήριο μπαλέτου για όλη την οικογένεια
Με βασικό εργαλείο τη μουσική και τον χορό, στόχος του εργαστηρίου είναι οι γονείς με τα παιδιά τους να διερευνήσουν τις δεξιότητές τους αλλά και να ενισχύσουν τη σχέση τους μέσα από κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Κυρίως όμως να το διασκεδάσουν, γιατί θα τολμήσουν να… χορέψουν. Φορέστε, λοιπόν, τα άνετα ρούχα σας και συντονιστείτε στο κανάλι των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων στο YouTube για να… χορέψετε οικογενειακώς με τους χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Εργαστήριο για γονείς με παιδιά δημοτικού
Μάγδα Κούκου-Φέρρα (Corps de ballet)
Δημήτρης Φέρρας (Corps de ballet)

Εργαστήριο για γονείς με παιδιά νηπιαγωγείου
Βίκυ Τσιρογιάννη (Corps de ballet)
Στράτος Παπανούσης (Α΄ Χορευτής)

ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Creating Together
Ένα εργαστήρι που απευθύνεται σε όσες και όσους κρύβουν μέσα τους έναν φιλόδοξο τραγουδοποιό, έναν ενστικτώδη στιχουργό ή ένας δυναμικό χορευτή! Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν όλοι μαζί το δικό τους τραγούδι μέσα από μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, θα μάθουν τους βασικούς κανόνες στιχουργικής και θα γράψουν τους δικούς τους στίχους, και θα συνθέσουν τη δική τους χορογραφία. Τέλος, θα κινηματογραφήσουν το δικό τους βιντεοκλίπ.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους από 14 μέχρι 18 ετών.
Με τη συμμετοχή εφήβων από τις δομές φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ και The Home Project
Προϋπόθεση: Καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ελένη Μολέσκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Νίκος Ζιάζιαρης, Κατερίνα Γεβετζή
Ημερομηνίες: 5, 8, 12, 15, 19/5
Ώρες διεξαγωγής: 17:00-18:00 & 18:00-19:00
Επικοινωνία: education@nationalopera.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.