Ατομική έκθεση “Touch Me” της Susan Daboll

Ατομική έκθεση “Touch Me” της Susan Daboll

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας της Susan Daboll, μιας Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας που ζει στην Ελλάδα από το 1999. Η καλλιτέχνης μέσα από τα έργα της εξερευνά την έννοια του αισθησιασμού, όχι μόνο τον προερχόμενο από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αλλά εστιάζοντας επίσης σε εικόνες σαγηνευτικών μοτίβων που συναντάμε στο φυσικό περιβάλλον.

Η έκθεση με τίτλο “Touch Me” αποτελείται από τρεις ομάδες εικόνων: πυροτεχνήματα, σώματα και τοπία, όπου εντοπίζονται στοιχεία του ερωτικού. H Daboll λειτουργεί σαν μια ιστορικός της σαγήνης, την οποία μετουσιώνει σε συναρπαστικές εικόνες. Η οπτική της, προσωπική και ελαφρώς μυστηριώδης, μετατρέπει το τετριμμένο σε κάτι άλλο και διαφορετικό.

Η Susan Daboll είναι εικαστικός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Πάρο και στη Νέα Υόρκη. Αφού πήρε πτυχίο χαρακτικής και φωτογραφίας από το Πανεπιστήμιο Syracuse, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα International Center for Photography /New York University. Για περισσότερο από μια δεκαετία, δίδαξε φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Η Daboll έχει συμμετάσχει με έργα της σε πολλές εκθέσεις, μεταξύ άλλων στο Μουσείο του Μπρούκλιν, στο University Art Museum στο Boulder του Κολοράντο και στο Μουσείο Monmouth. Νωρίτερα φέτος συμμετείχε σε ένα καλλιτεχνικό residency στην Ιταλία, ενώ πιο πρόσφατα η δουλειά της παρουσιάστηκε στην 25η επετειακή έκθεση στην γκαλερί Holland Tunnel στο Newburgh της Νέας Υόρκης και στην έκθεση Paros the Lovely, στην γκαλερί Holland Tunnel στην Πάρο. Έργα της βρίσκονται σε πολλές συλλογές, όπως το Arkansas Art Center, το Μουσείο του Μπρούκλιν, το Μουσείο Τέχνης του Πόρτλαντ, το Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο, η AT&T και η Pfizer.

 Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 50 ομαδικές, διατομικές και ομαδικές εκθέσεις, καθώς επίσης εργαστήρια και ομιλίες.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.