Ατομική έκθεση Ηλία Παπανικολάου | “AKROVATES”

Ατομική έκθεση Ηλία Παπανικολάου | “AKROVATES”

Η νέα έκθεση του Ηλία Παπανικολάου είναι μία σειρά ζωγραφικών έργων φτιαγμένων με χρωστικές σε καμβά. Ο Παπανικολάου με τα έργα αυτής της σειράς σε πάει στην καρδιά της καθημερινής παράνοιας στην πόλη. Τρανταχτές συνθέσεις, ζωηρά χρώματα, επιδημίες, πόλεμοι, οικονομικές καταστροφές, κλιματική αλλαγή, απάθεια, άνθρωποι ως πλανόδιοι κλόουν, fashion plates που περπατούν, πλήθη μεσοαστών και μικροαστών, σέξυ γυναίκες και στερεότυπα αντρών. Κάθε εικόνα είναι αξέχαστα ισχυρή. Και κάθε σχέδιο είναι εκπληκτικά άπταιστο περιγράφοντας την μορφή ενός παγωμένου ανθρώπου μερικές φορές σκιά του εαυτού του που όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης, τρέχει να ακολουθήσει κάτι το οποίο δεν έχει προλάβει να εξηγήσει.

Οι  AKROVATES είναι ίσως μία αναδημιουργία ενός κόσμου από θραύσματα του Μεταμοντερνισμού, γεμάτο ψευδαισθήσεις  και αντιφάσεις. Ο κόσμος τους σχοινοβατεί επάνω σε μια ρευστή και πολυδαίδαλη πραγματικότητα. Αυτό που είναι εξαιρετικό ωστόσο είναι ότι αν και αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να παρατηρηθούν άμεσα, δεν προέρχονται άμεσα από τη ζωή. Έχουν περάσει από τη συμπαθητική φαντασία του καλλιτέχνη και έχουν γίνει κατά κάποιον τρόπο μνημεία του εαυτού τους. Οι πίνακες του Παπανικολάου περιγράφουν τις αντιφάσεις μιας μετά-νεωτερικότητας όπου το ζήτημα της αναδημιουργίας ενός κόσμου είναι πάντα παρόν.

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ώρα 19:30-22:30

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.