Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Alain Schroeder

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του Alain Schroeder

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
Διάρκεια έκθεσης: Από 8 Σεπτεμβρίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2023

Η Blank Wall Gallery ανοίγει τη σεζόν 2023-2024 με την ατομική έκθεση του πολυβραβευμένου Βέλγου φωτογράφου Alain Schroeder.

O Alain Schroeder, γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1955 και ασχολείται κυρίως με το φωτορεπορτάζ. Έχει εικονογραφήσει πάνω από 30 βιβλία που αφορούν στην Κίνα, την Περσία, την Αναγέννηση, την Τοσκάνη, την Κρήτη, τη Βενετία κλπ. Επίσης έχει δημοσιεύσεις σε περιοδικά όπως το National Geographic,το Geo, το Paris-Match κ.α.

Έχει αποσπάσει πολλά διεθνή βραβεία στην πολυετή καριέρα του όπως το Japan Nikon Award, το World Press Photo Award, το Yves Rocher Foundation Photo Award καθώς και πολλά άλλα.

Ο ίδιος λέει για τη δουλειά του: «Με ενδιαφέρει πολύ να διηγούμαι ιστορίες που σχετίζονται με τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Διαφορετικές κουλτούρες, τρόποι ζωής, τελετουργίες και έθιμα με συναρπάζουν. Προσπαθώ να πω μία ιστορία σε 10-15 εικόνες αιχμαλωτίζοντας την ουσία της στιγμής χρησιμοποιώντας το φως και το τέλειο κάδρο».

Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται τέσσερεις ενότητες. Δύο ασπρόμαυρες και δύο έγχρωμες. Ο Alain βρίσκει ενδιαφέρον να φωτογραφίζει τόσο την αστική ζωή και το δυτικό τρόπο ζωής όσο και θέματα που σχετίζονται με την οικολογία αλλά και τον ανθρωπισμό. Σε αυτή την έκθεση υπάρχουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες από ένα συνοικιακό café στις Βρυξέλλες και έγχρωμες φωτογραφίες από το Upper East End της Νέας Υόρκης, αλλά και φωτογραφίες από την Ταϊλάνδη μικρών παιδιών που παίρνουν μέρος σε αγώνες Muay Thai, ένα γεγονός που αποτελεί μέρος της παράδοσης και της καθημερινότητάς τους, αλλά και εικόνες που παρουσιάζουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που επιτελείται σε πολλές περιοχές του πλανήτη, ιδιαίτερα σε τριτοκοσμικές χώρες.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να δουν τη δουλειά του Alain Schroeder, μπορούν να περάσουν από τη Blank Wall Gallery από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι και την  Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.