«Αθήνα 4 Ever» | Παντελής Φλατσούσης

«Αθήνα 4 Ever» | Παντελής Φλατσούσης

Πώς σχετιζόμαστε με την πόλη που ζούμε; Ποιες είναι οι επιθυμίες, οι απογοητεύσεις, οι ματαιώσεις, οι ελπίδες των κατοίκων της πρωτεύουσας της χώρας; Τι αφηγούνται τα επάλληλα στρώματα αποθηκευμένης βιωμένης μνήμης που αποθηκεύονται στα κτίρια μέσα και έξω από τα οποία βιώνουμε τον χρόνο στην Αθήνα;

Επί σκηνής, ένας performer δίνει μια διάλεξη επιχειρώντας να ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι βιώνουν την πόλη τους αλλά και τους φόβους, τις επιθυμίες, τις ελπίδες, τις ματαιώσεις και τα όνειρά τους. Υλικό του το ίδιο το κτίριο και η ιστορία του, συνεντεύξεις κατοίκων της Αθήνας, αλλά και το ίδιο το κοινό. Σκοπός της παράστασης είναι να φέρει στο φως τον τρόπο που οι κάτοικοι της Αθήνας βιώνουν την ζωή τους και να ανιχνεύσει την βιωμένη μνήμη της πόλης.

Οι κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές της τελευταίας δεκαετίας δεν έχουν αφήσει την ζωή στην Αθήνα ανεπηρέαστη. Γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας τα τελευταία χρόνια γίνονται αυτόπτες μάρτυρες αναδιαμορφώσεων στην πόλη, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό χώρο. Πώς βιώνουν αυτή την κατάσταση; Πώς συντίθεται η κοινωνική γεωγραφία της Αθήνας σήμερα;  Ποιες να είναι, άραγε, οι αλλαγές που έρχονται;

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Παντελής Φλατσούσης

Δραματουργία: Ευθύμης Θέου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Παντελής Φλατσούσης

Σκηνικός Χώρος – Επιμέλεια κοστουμιών: Ελένη Στρούλια

Επιμέλεια Video: Γιάννης Gizmo Μπερερής

Φωτογραφία: Γιάννης Gizmo Μπερερής

Ερμηνεύει: Ευθύμης Θέου

 

Η διαθέση δελτίων εισόδου για την παράσταση «Αθήνα 4 Ever» θα γίνεται αποκλειστικά από τον χώρο παρουσίασης (Χρυσοσπηλιωτίσσης 3) μια ώρα πριν την έναρξη. 

Με την υποστήριξη του Προγράμματος Πιλοτικής Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

*Η παραχώρηση του χώρου είναι μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Χατζηκώνστα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.