Athens Science Festival | «Tales of Change»

Athens Science Festival | «Tales of Change»

Νέα δεκαετία, νέο κεφάλαιο! Το Athens Science Festival συμπληρώνει 10 χρόνια και, με κεντρικό σύνθημα “Tales of Change”, προσκαλεί τους επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί του και να ξεκινήσουν από κοινού ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην πολύπλευρη ιστορία του.

Παραμένοντας διαχρονικά πιστό στην αποστολή του να συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή, το Athens Science Festival 2024, με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού, θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μέσα από τις «Ιστορίες Αλλαγής» που έχει συλλέξει, ιστορίες που συνδέουν και εμπνέουν, το φετινό φεστιβάλ θέτει στο επίκεντρο τις πλέον κρίσιμες προκλήσεις της εποχής μας.

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης; Κατά πόσο είναι εφικτό να γίνει βιώσιμη η σύγχρονη βιομηχανία; Ποιες είναι οι πραγματικές απειλές που κρύβει η κλιματική αλλαγή και πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε ως παγκόσμια κοινωνία; Με ποιους τρόπους επηρεάζουν οι τεχνολογικές εξελίξεις τον τομέα της υγείας, την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών; Υπάρχει άραγε όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας;

Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου οι εξελίξεις είναι «μυθιστορηματικά» καταιγιστικές, στο Athens Science Festival 2024 οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν πραγματικές «Ιστορίες Αλλαγής» μέσα από τα νέα συναρπαστικά αφηγήματα της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, τα οποία διαμορφώνουν το παρόν μας με ορίζοντα το μέλλον.

Διαδραστικά εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα (μικρό spoiler: Ο Ray, κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη φούσκα που έχει φτιαχτεί ποτέ στην Αθήνα), εργαστήρια για παιδιά και workshops για ενήλικες, διαλέξεις και βιωματικές δράσεις… Ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα συνθέτει τις εμπειρίες μιας μεγάλης εξαήμερης γιορτής, με διακεκριμένες και διακεκριμένους storytellers που θα καθηλώσουν τους επισκέπτες με τις «Ιστορίες Αλλαγής» τους σε ένα μοναδικό αφήγημα γνώσεων και ψυχαγωγίας.

Ανάμεσα στους κορυφαίους κεντρικούς ομιλητές του Athens Science Festival 2024 θα βρεθούν:

Η Dr Jill Tiefenthaler, CEO της National Geographic Society και Επικεφαλής μίας παγκόσμιας κοινότητας εξερευνητών και επιστημόνων από διάφορα πεδία, οι οποίοι αγωνίζονται να προστατεύσουν και να «φωτίσουν» το θαυματουργό και μυστηριώδες αφήγημα του πλανήτη μας.

Ο Dr Lars Rasmussen, Συνιδρυτής των Google Maps και πρώην Director of Engineering στο Facebook, μεταξύ πολλών ακόμη ιδιοτήτων. Αποτελεί έναν από τους πλέον δραστήριους angel investors, ο οποίος συνεισφέρει στο παγκόσμιο τεχνολογικό αφήγημα ως ένας digital nomad που ζει και εργάζεται την Ελλάδα.

Εάν θέλετε να αφηγηθείτε τη δική σας «Ιστορία Αλλαγής», μπορείτε να υποβάλετε εδώ αίτηση συμμετοχής στο Athens Science Festival έως και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024. Εφόσον πάλι επιθυμείτε να λάβετε ενεργά μέρος στη διοργάνωση ως εθελοντής ή εθελόντρια, θα βρείτε την σχετική αίτηση εδώ.

Σας περιμένουμε από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια του Athens Science Festival και να γράψουμε από κοινού ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του.

Το Athens Science Festival 2024 διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών καθώς και με την υποστήριξη της COSMOTE ως μεγάλου χορηγού.

*Για να μαθαίνετε πρώτοι/ες όλα τα science news, ακολουθήστε τις σελίδες του ASF σε Facebook & Instagram και κάντε subscribe στο κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.